Capital.ba

“Sava” u prošloj godini preradila 4 500 tona sirovine

08.01.2012. / 14:35

BIJELJINA, U bijeljinskoj fabrici “Sava” prošle godine prerađeno je oko 4 500 tona sirovine, a u 2012. očekuje se povećanje poizvodnje, rečeno je danas na sastanku predstavnika ove fabrike sa poljoprivrednim proizvođačima.

“U toku 2011. godine prerađeno je oko 4 500 tona, od toga u zalihama imamo nešto manje od 2 000 tona. U ovoj godini očekujemo povećanje proizvodnje s obzirom na to da smo dogovorili izvoz preko Njemačke u zapadnu Evropu”, rekao je vlasnik fabrike “Sava” Milorad Krstić.

On je naveo da fabrika “Sava” ima oko 500 kooperanata i istakao da će saradnja biti ostvarena sa onim poljoprivrednim proizvođačima koji budu proizvodili kvalitetnu robu.

Krstić je naglasio da se neprestano ulaže u novu tehnologiju i da je u prethodnom periodu urađeno mnogo kada je riječ o novim proizvodima.

“Imamo veliki broj novih proizvoda, kao što su dijetalni proizvodi i gotova jela. Takvi proizvodi potrebni su domaćem tržištu, ali dosta toga ide i za inostrano tržište”, istakao je Krstić.

Poljoprivredni proizvođač Rado Njegić iz Dvorova rekao je da je zadovoljan saradnjom sa fabrikom “Sava” i da je fabrika ispoštovala ugovor, te najavio nastavak saradnje.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić istakao je da je dobro što se “Sava” okrenula otkupu proizvoda i da je to dobar način da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima kojima je prošla godina bila jako teška.

Prehrambena industrija “Sava” Bijeljina ima oko 70 stalno zaposlenih, a u sezoni broj radnika iznosi oko 200.   Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!