Capital.ba

Blagojević: Uspješna godina opštine Petrovo

29.12.2011. / 18:50

PETROVO, Načelnik opštine Petrovo Zoran Blagojević ocijenio je danas da je 2011. godina bila jedna od najuspješnijih u istoriji ove ozrenske opštine, jer je najviše sredstava uloženo u kapitalne investicije.

Blagojević je na prijemu za javne radnike i privrednike opštine Petrovo rekao da su ove godine realizovane i započete mnogobrojne investicije, a da su najznačajnije one koje se finansiraju iz Razvojnog programa Republike Srpske.

“Zbog dobrih vibracija i pozitivne energije opština Petrovo postala je privlačna sredina za život i privređivanje”, rakao je Blagojević.

On je naveo da je riječ o popravci i asfaltiranju puteva, izgradnji doma kulture i pripremi pokretanja poslovnih zona u Petrovu, Karanovcu, Sočkovcu i turističke zone u Kaluđerici.

U izgradnju i opremanje poslovne zone u Petrovu biće uloženo 1.516.000 KM. Od toga će iz Razvojnog programa biti uloženo 845.000 KM, opštinskog budžeta 333.520 KM, a iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća ili od drugog donatora do 212.240 KM.

U poslovnoj zoni planirana je izgradnja objekata proizvodnog zanatstva, prehrambene industrije, proizvodnje građevinskog materijala, metaloprerađivačka i drvoprerađivačka djelatnost, poslovno-skladišni prostori.

Predračunska vrijednost zgrade doma mladih, čija je izgradnja završena ove godine, iznosila je 2,3 miliona maraka.

Blagojević je rekao da su u 2011. godini izgrađeni i prošireni značajni proizvodni kapaciteti iz stranog kapitala, najviše hoilandskog i njemačkog.

Na prijemu u opštini Petrovo predstavljen je i novi kalendar ove ozrenske opštine, te 24. broj “Biltena opštine Petrovo”. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Blagojević: Uspješna godina opštine Petrovo

    1. gluposti

      Iz izjave vidno je, da će biti završena izgradnja doma mladih.a da su i izgrađeni značajni proizvodni kapaciteti.koji?i da je to rezultat stranog kapitala .kakav je to strani kapital ?kod nas nema ulaganja zdravog stranog kapitala.sve je to sumnjivi kapital raznih stranih fondacija.fondacije ovdje nisu bez dugoročnih ciljeva.fondacije su regrutovale masu aktivista umrežile ih u sistem nevladinih udruženja sa ciljevima samo njima znanim.jadna je naša uništena privreda koja svoj oporavak vidi u donacijama raznih fondacija.e baš ćemo se zaposliti.

      što se tiče učešća u vlasti
      B i H institucija.recite da mreža raznoraznih fondacija nije regrutovala vojsku koja je stvorila čvrstu mrežu
      nevladinih organizacija koja već ozbiljno ugrožava funkcionisanje sistema vlasti.

    2. Dragan

      Neće Dodik vječno vladati,a šta onda gospodine Blagojeviću,ne ulažite novac u domove omladine,omladini izgradite od tog novca fabriku da se imaju gdje zaposliti,i iskoristite ta prirodna bogatstva bogom data ,gledate ih svaki dan a nevidite ih.