Capital.ba

Uskoro osnivanje Centra za dizajn i tehničku podršku Klastera “Drvo”

29.12.2011. / 12:36

BANJALUKA, U Banjaluci je danas potpisan sporazum i pismo namjere o osnivanju Centra za dizajn i tehničku podršku Klastera “Drvo”.

Sporazum su potpisali predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Gradske razvojne agencije Banjaluka, USAID-SIDA Firma projekta i Klastera “Drvo”.

U ovom centru, koji će biti otvoren za 60 dana i u kom će biti zaposleni mladi arhitekti, sve članice Klastera “Drvo”, kao i sama asocijacija moći će da dobiju odgovarajuću tehničku ili menadžment podršku za unapređenje poslovanja.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović ocijenio je da će budući centar imati veliki značaj za razvoj drvne industrije, jer se uz dobro i kvalitetno drvo mora imati i dobar dizajn kako bi proizvodi od drveta bili konkurentni na tržištu.

On je istakao da Grad Banjaluka kontinuirano podržava rad i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Direktor Gradske razvojne agencije Banjaluka Nenad Račić rekao je da će osnivanje Centra biti novi, kvalitetan iskorak u poslovanju klastera “Drvo”, koji funkcioniše već nekoliko godina.

On je dodao da će Centar za dizajn i tehničku podršku biti otvoren za 60 dana i u njemu će biti zaposleni mladi arhitekti, koji su već prošli odgovarajuću obuku.

Direktor Privredne komore Srpske Dragica Ristić izrazila je uvjerenje da će osnivanje centra doprinijeti podizanju konkurentnosti domaćeg proizvoda.

“Svjesni smo resursa koje imamo u drvoprerađivačkoj industriji, kao i naše tradicije. Proizvod prodaje visok kvalitet, ali je isto tako potrebno da imamo dobar i kvalitetan dizajn”, ocijenila je Ristićeva.

Jasmin Gabela iz USAID-SIDA Firma projekta istakao je da je osnivanje Centra veoma značajno za razvoj drvne industrije, te dodao da će USAID-SIDA Firma projekat članovima klastera pružiti konsultantsku podršku.

On je naglasio da je do sada ostvarena veoma dobra saradnja sa Privrednom komorom Srpske, te realizovan niz zajedničkih projekata.

Predsjednik Klastera “Drvo” Vojo Petković pozvao je potencijalne investitore da dođu u Centar, gdje mogu dobiti punu uslugu, te dodao da podršku mogu očekivati i proizvođači namještaja koji nemaju kompletiranu tehničku službu.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!