Capital.ba

Letonci odustali od JAT-a

02.12.2011. / 19:11

BEOGRAD, Kompanija “Baltik aviejšn sistem”, koja je suvlasnik letonskog “Er baltika”, odustala je od strateškog partnerstva sa “Jat ervejzom”, saopšteno je iz Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Srbije.

Kompanija nije zvanično saopštila razloge odustajanja.

Radna grupa Ministarstva za infrastrukturu i energetiku koja provodi transakciju, sastavljena od predstavnika “Jata”, državnih institucija i savjetnika, priprema prijedlog daljih aktivnosti za rješenje poteškoća u obavljanju javnog prevoza u vazdušnom saobraćaju, koji će Vlada usvojiti na jednoj od svojih sljedećih sjednica.

Na tender za pronalaženje strateškog partnera sa kojim treba da bude osnovana nova srpska aviokompanija javio se samo “Baltik aviejšn sistem”. Kompanija “Baltik aviejšn sistem”, koja je suvlasnik letonskog “Er Baltika”, ispunila je sve kvalifikacione uslove na tenderu, a konkretna ponuda o strateškom partnerstvu sa “Jat ervejzom” trebalo je da bude dostavljena do 12. decembra ove godine.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u novembru da će Vlada Srbije sa strateškim partnerom ili bez njega, osnovati novu, profitabilnu srpsku aviokompaniju, koja će biti oslobođena od dugova “Jat ervejza”.

Poslovni rezultati “Jat ervejza” za ovu godinu pokazuju da je, prema tvrdnjama v.d. generalnog direktora Vladimira Ognjenovića, taj avioprevoznik uvećao broj putnika za 20 odsto, a profit za 14 odsto. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!