Capital.ba

Počela sjednica NS

20.09.2011. / 10:57

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske (RS) počela je danas sjednicu  “Aktuelnim časom” u okviru kojeg poslanici postavljaju pitanja predsjedniku Vlade RS Aleksandru Džombiću.

Na početku sjednice zakletvu je položio pravobranilac RS Slobodan Radulj, koga je Skupština ponovo imenovala na ovu funkciju prije ljetnje pauze.

Na sjednici će,  po hitnom postupku, biti razmatrani  prijedlozi zakona o administrativnim taksama i zakona o izmjenama Zakona o zabrani prodaje i upotrebe duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina.

Pred poslanicima će se naći i prijedlozi zakona o poreskom postupku, održavanju zgrada, privrednim društvima, stočarstvu, sjemenu poljoprivrednog bilja, unutrašnjoj plovidbi, mirnom rješavanju sudskih sporova, o metrologiji u RS i o kontroli dragocjenih materijala u RS.

Na predloženom dnevnom redu su i nacrti zakona o naknadama za korišćenje podataka i pružanje usluga Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, o finansiranju poslova premjera i osnivanje katastra nepokretnosti, te o komunalnim djelatnostima.

Narodna skupština RS razmatraće i nacrte zakona o prekršajima RS, o izmjeni i dopuni Zakona o zapošljavanju stranih državljana i lica bez državljanstva, o izmjenama i dopunama Zakona o bankama RS, o mikrokredinim organizacijama, o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu, o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija, te o izmjenama i dopunama Zakona o sadnom materijalu.

Na sjednici će biti raspravljano i o Prijedlogu strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u RS za period od 2011. do 2013. godine, te o izvještaju glavnog revizora RS po izvršenoj reviziji konsolidovanog izvještaja budžeta RS i reviziji finansijskih izvještaja budžetskih korisnika Srpske za 2010. godinu, a revidiranih u 2011. godini.

Na dnevnom redu je izvještaj o aktivnostima i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS za 2010. godinu i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta RS za šest mjeseci ove godine.

Skupština RS razmatraće i konsolidovani izvještaj o izvršenoj reviziji privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama od juna 2006. do maja 2011. godine, izvještaj o radu MUP-a RS za šest mjeseci ove godine, godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća i zanatsko-preduzetničku djelatnost u RS za 2010. godinu.

Izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica od 1. januara do 30. juna 2011. godine, izvještaj Radio-televizije RS o poslovanju za 2010. godinu i Plan rada za 2011. godinu.

Poslanici će razmatrati i informaciju o efektima Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima.

Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade RS o prodaji akcija državnog kapitala Akcionarskog društva “Novi Jelšingrad” – Fabrika alatnih mašina, te prijedlogu odluke o dugoročnom zaduživanju RS emisijom obveznica.

Biće razmatran i prijedlog odluke o indirektnom zaduživanju RS za račun fondova socijalne sigurnosti i javne zdravstvene ustanove, prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Vladi Koreje iz Fonda za ekonomsku razvojnu saradnju putem korejske Izvozno – uvozne banke po Projektu modernizacije bolnica u BiH, faza tri.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Kreditnom zavodu za obnovu, Frankfurt na Majni po Projektu hidroelektrana Cijevna tri na rijeci Bosni i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci po projektu hitne pomoći i zaštite od poplava.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!