Capital.ba

BDP Srbije nešto veći od trećine evropskog prosjeka

16.12.2010. / 11:46

BEOGRAD, Bruto domaći proizvod Srbije po stanovniku, mjereno kupovnom moći, bio je prošle godine na nivou 37 odsto BDP-a u Evropskoj uniji, pokazuju podaci Evrostata.
Hrvatski BDP po stanovniku bio je na nivou 65 odsto prosjeka u EU, crnogorski 41 odsto, makedonski 36, u BIH 31, a u Albaniji 27 odsto evropskog prosjeka.
Najveći BDP po stanovniku imao je Luksemburg, više nego dva i po puta veći od evropskog prosjeka, a slijedi Holandija, sa 131 odsto prosjeka u EU. Od 20 do 30 odsto veći BDP po stanovniku od evropskog prostora imale su Irska, Austrija i Danska.
Na začelju među članicama EU su Rumunija, 46, i Bugarska, s 44 odsto evropskog prosjeka.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!