Capital.ba

Odrediti rokove i nosioce poslova na osnivanju poslovnih zona u Bijeljini

15.08.2008. / 16:44

BANJLUKA, Predsjednik kompanije “Bobar” Gavrilo Bobar izjavio je danas da treba odrediti rokove, nosioce poslova i načine finansiranja aktivnosti na osnivanju poslovnih zona u Bijeljini da bi se firme iz Republike Srpske i Evrope zainteresovale da investiraju u ove projekte.

Nakon sastanka sa predstavnicima firmi “Menadžer servis” i “Finekomerc” iz Slovačke, Bobar je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj današnjeg sastanka bio da se izvrši analiza ranije dogovorenih aktivnosti, dodajući da su Slovaci stekli uvid u situaciju.

On je najavio da će, u organizaciji Vlade RS, 5. septembra biti održan okrugli sto o poslovnim zonama, ističući da su poslovne zone najbolja šansa za zapošljavanje i razvoj.

Kompanija “Bobar” spremna je da pregovara o zakupu sedam lokacija na području bijeljinske fabrike “Sava” na 20 godina, uz grejs period od pet godina i uslov da bude zaposlen određen broj radnika i da bude obezbijeđena najnovija tehnologija.

Glavni menadžer firme “Menadžer servis” Peter Buk, govoreći o slovačkim iskustvima u ovoj oblasti, naglasio je da Srpska ima kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu i prirodne resurse.

On je naveo da je potrebno riješiti određena legislativna pitanja u vezi sa pripremom strateških planova, te osnivanjem agencija specijalizovanih za rad sa stranim investitorima.

Direktor “Finekomerca” Martin Ribar istakao je da RS ima potencijala za ulazak stranih firmi i najavio pružanje pomoći slovačkih firmi na osnovu njihovih iskustava o poslovnim zonama.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Nikola Vukumirović rekao je da je ova agencija pružila logističku pomoć slovačkim firmama, te da je uključena u pitanje poslovnih zona kao koordinator.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!