Capital.ba

Na području Pariza i dalje problemi u željezničkom saobraćaju

23.10.2007. / 11:00

PARIZ, (AFP) – Zbog štrajka željezničara, na području Pariza i danas je otežan prigradski željeznički saobraćaj, posebno ka Aerodromu “Roasi – Šarl de Gol”.

“Ka Sjevernoj stanici u Parizu i aerodromu saobraća samo jedan voz. Ostale linije nacionalne mreže trebalo bi da budu normalizovane nakon što je juče na generalnoj skupštini mašinovođa upućen poziv da štrajk bude prekinut”, saopštio je portparol nacionalne željezničke kompanije SNCF.

U Parizu saobraćaj je normalizovan na autobuskoj, metro i tramvajskoj liniji.

Štrajk je organizovan 18. oktobra protiv reforme specijalnog penzionog režima, a pojedini sindikati pozvali su radnike da nastave sa protestima.

Osam federalnih sindikata željezničara juče je najavilo da će 31. oktobra odlučiti da li će ponovo štrajkovati sredinom novembra protiv ove reforme.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!