Otvoren “Gastro 2010”
19.05.2010. / 19:21
FOČA, U Foči je danas otvorena manifestacija “Gastro 2010” na kojoj se predstavilo dvadesetak poljoprivrednih proizvođača, pčelara i ugostitelja.
Svoju ponudu predstavile su poslastičarnice, picerije i restorani, a učestvovala su i udruženja ribara, planinara, raftera, kao i predstavnici ugostiteljskih škola.
“Namjera nam je da na ovakvoj jednoj smotri gastro kulture pokažemo sve bogatstvo i raskoš tradicionalnih jela i pića koje narod Foče i stare Hercegovine sprema na organski način, a sve u sklopu ukupne turističke ponude koja je strategija razvoja naše opštine”, rekao je načelnik ove opštine Zdravko Krsmanović.
Najposjećeniji bili su štandovi poljoprivrednika Todora Filipovića iz Prevraća, najuspješnijeg proizvođača prirodne rakije i sušene šljive na području opštine i Zorke Đosović iz Daničića koja je posjetiocima predstavila organsku proizvodnju pekmeza i sokova, te proizvode od heljde i drugih žitarica, bez upotrebe zaštitnih sredstava.
Pažnju posjetilaca privukao je štand Branke Matović koja je na degustaciju ponudila sir od kozjeg i ovčijeg mlijeka, te štand učenika Srednje ugostiteljske škole iz Foče.
Otvaranju manifestacije “Gastro 2010”, koja se ove godine održava treći put, prisustvovao je veliki broj turističkih radnika i gostiju iz Foče i susjednih opština.
Zajednički pokrovitelj bili su opština i televizijskog projekta “Turizam plus”.
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]