Capital.ba

Strani radnici vredniji i više zarađuju od domaćih

17.10.2007. / 11:45

LONDON, Britanski dnevnik “Tajms” danas na naslovnoj strani, uz fotografiju nasmijane poljske konobarice, donosi rezultate vladine studije koja pokazuje da su strani radnici u Velikoj Britaniji vredniji i da više zarađuju od domaćih.

“Tajms” navodi da, iako je pitanje doprinosa stranih radnika britanskoj privredi postalo vrlo kontroverzno, nema nikakve sumnje da zemlja ima ogromne koristi od imigracije.

Zdrava ekonomija predstavlja i zdravo tržište za stranu radnu snagu.

List ističe da su strani radnici popunili upražnjena radna mjesta u nepopularnim sektorima, kao što su poljoprivreda i socijalni rad, ali to ne znači da u Britaniju stiže samo nekvalifikovana radna snaga.

Ima i onih visoko kvalifikovanih koji pomažu britanskoj privredi da ostane konkurentna.

“Britanija je bogatija zemlja zbog doprinosa koji su migranti dali jednom društvu koje stalno evoluira”, piše “Tajms”.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!