Capital.ba

Zbog laveža gosti napuštaju hotel

02.09.2007. / 16:00

LIVNO, Vlasniku livanjskog hotela “Dinara” psi lutalice uništili su sezonu. Vlasnik hotela Miroslav Krešo kaže da u napuštenoj zgradi bivšeg Opštinskog komiteta trenutno ima više od 50 napuštenih pasa, raznih rasa, koji predstavljaju veliki problem za njegov hotel I opasnost za sve građane.

Psi lutalice koji su se namnožili u napuštenoj zgradi, uništili su mi ljetnu sezonu jer su gosti zbog njihovog noćnog laveža i cviljenja već nakon dva dana otkazivali uplaćene višednevne pansione i napuštali Livno, kaže Krešo

Ogorčen je ponašanjem opštinskih vlasti koje, tvrdi, ne preduzimaju ništa kako bi se ovaj problem i ružna slika grada u turističkoj sezoni riješili.

Livanjski lovci su prije vatrenim oružjem ubijali pse lutalice u kasnim noćnim časovima, ali su ove akcije izazvale burna reagovanja građana i udruženja za zaštitu životinja, pa se od toga odustalo.

Na ulicama, parkovima i oko stambenih zgrada u Livnu sve je više pasa lutalica, a problem dodatno pogoršava činjenica da mnogi vlasnici neželjene kućne ljubimce dovoze i ostavljaju u gradu.

Share Tweet Preporuči