„Znam šta biste voleli da čujete, a ne mogu to da vam kažem, dovoljno sam odgovoran, ali znam da znate koliko se borimo za narod na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vučić.

On je podsjetio da je 2014. godine Srbija bila pred bankrotstvom, ali je poslije reformi zemlja oporavljena i sada ima mnogo više novca.

„Želim da vam kažem da ćemo ovde napraviti internat za Poljoprivrednu školu, za 150, 200 dece, a koliko sutra ili najasnije u roku od sedam do deset dana šaljemo mašine da rade put Vračevo-Hrvatska i druge seoske puteve kako biste osetili brigu svoje države“, najavio je Vučić.

„Uložićemo veliki novac u Trepču u Leposaviću, 13 miliona evra poreskih obveznika Srbije i to će značiti dugročni ostanak i opstanak ljudi ovde“, rekao je Vučić.

Ono što nam je želja, dodao je Vučić, i ja čekam još makar jedno gostoprimstvo ovde od vas je da otvorimo fabriku baterija u Leposaviću i zaposimo 300 ljudi.

On je najavio da će na poslovnom forumu u Leposaviću govoriti o tome da će se firmama iz centralne Srbije davati subvencije za ulaganje u u srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

„Hvala što brinete o našoj otadžbini, svom ognjištu, a mi ćemo umeti da birnem o vašoj deci i budućnosti. Ponašaćemo se odgovorno, nećemo vas zaboraviti jer delimo istu, zajedničku subinu“, rekao je Vučić koji je potom obišao Poljoprivrednu školu iz Prištine, sa privremenim sjedištem u Lešku. FoNet