ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vlada FBiH dala saglasnost rudnicima za prijem novih radnika

Objavljeno u ENERGETIKA, POSAO

SARAJEVO – Vlada FBiH usvojila je danas u Sarajevu informaciju Ministarstva energije, rudarstva i industrije i dala saglasnost za prijem 268 radnika u Rudnik mrkog uglja “Kakanj”, 62 u Rudnik mrkog uglja “Đurđevik”, 105 u Rudnik “Kreka”, te jednog u Rudnik mrkog uglja “Zenica”.

Federalna Vlada je Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH uputila prijedlog za oslobađanje rudnika u FBiH od plaćanja putarine za 35.636.695 litara dizel-goriva u idućoj godini.

Ministarstvo rada i socijalne politike pripremilo je cjelovitu informaciju o stanju u Zavodu za zbrinjavanje djece i mladih sa poteškoćama u razvoju Pazarić, a federalna Vlada, na osnovu činjenica iz izvještaja, nije prihvatila navode da korisnicima ovog zavoda nisu zadovoljene osnovne životne potrebe.

Iz Vlade je saopšteno da o tome svjedoče izvještaji nadležnih institucija, ali i činjenica da zakonski staratelji korisnika Zavoda nisu raskinuli nijedan ugovor zbog takvih navoda.

Vlada je pozvala direktora i Upravni odbor Zavoda u Pazariću da rade poslove koje su u okviru njihovih zakonskih nadležnosti.

Nakon detaljne analize, s ciljem ušteda i racionalnijeg utroška sredstava, Vlada je zaključila da će donijeti odluku o znatnom smanjenju naknade članova upravnih i nadzornih odbora, te ograničene plate direktora zavoda u nadležnosti FBiH u rasponu dvije do tri prosječne plate isplaćene u FBiH.

Federalna Vlada donijela je i 25 odluka o dodjeli nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima u iznosu od 268.500 KM.

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+