Capital.ba

VIG: Šuput funkciju generalnog direktora preuzima 8. avgusta

20.07.2016. / 16:12

BANJALUKA, Uprava Wiener osiguranja Vienna Insurance Group (VIG) proširena je za još jednog člana u skladu sa Strategijom i planovima za tržište BiH. Novi član Uprave je Srđan Šuput i na funkciju generalnog direktora stupa 8. avgusta, saopšteno je iz ovog osiguravajućeg društva, čime je potvrđeno pisanje poslovnog portala CAPITAL.ba.suput

Šuput je odlučio napustiti Komercijalnu banku Banjaluka koju je vodio poslednjih 10 godina, a njegovo imenovanje za direktora u Wiener osiguranju treba da potvrdi Agencija za osiguranje Republike Srpske.

“U skladu sa glavnim principima Strategije VIG u vezi sa oslanjanjem na lokalni menadžment i prema ranije preciziranim planovima za Wiener osiguranje, Upravni odbor VIG je donio odluku o proširenju broja članova Uprave kompanije sa novim članom, Srđanom Šuputom”, navedeno je u saopštenju Wiener osiguranja.

Potvrđuje se i da će se Šuput kao generalni direktor pridružiti postojećim članovima Uprave Dragani Plavšić i Goranu Mandiću od 8. avgusta, kao i da će biti angažovan na realizaciji veoma ambicioznih planova koje Grupacija ima za kompaniju Wiener osiguranje i cjelokupno tržište BiH.

“Vienna Insurance Group kao jedini akcionar Wiener osiguranja čvrsto vjeruje u veliki potencijal BiH kao tržišta osiguranja. Proširenjem Uprave Wiener osiguranja, VIG naglašava svoje uvjerenje da je novi tim sposoban da ponudi visokokvalitetne usluge bazirane na standardima VIG Grupe, da bude pouzdan partner klijentima u regionu i da, kao rezultat poveća učešće kompanije na tržištu osiguranja”, istakli su iz Wiener osiguranja.

Wiener osiguranje VIG je član Vienna Insurance Group, jedne od vodećih osiguravajućih grupacija u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE). Vienna Insurance group je veoma predana realizaciji svoje strategije razvoja u CIE regiji, a koja se zasniva na lokalnom menadžmentu i decentralizovanoj strukturi upravljanja, pored multi-brend i višekanalnih strateških principa.

Takođe, zahvaljujući konstantnim inovacijama, fokusu na održavanje snažnih relacija sa klijentima i sa posebnim naglaskom na podršku, razvijen je asortiman proizvoda osiguranja visoke kvalitete, koji nudi atraktivna rješenja u segmentima životnih i neživotnih osiguranja na svih 25 tržišta na kojima Grupacija posluje.

CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti