Capital.ba

Utvrđen Nacrt izmjena Zakona o tržištu hartija od vrijednosti

29.12.2011. / 16:02

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti s ciljem stvaranja povoljnijih uslova za investitore.

Ovaj zakon je poboljšan i u dijelu koji se odnosi na zaštitu od manipulacije na tržištu hartija od vrijednosti, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju u kojoj se navodi da ukupna sredstva za kapitalne investicije u javnom sektoru zdravstva u ovoj godini iznose 74 miliona KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske očekuje da će realizacijom kapitalnih ulaganja povećati dostupnost zdravstvene zaštite, smanjiti broj pacijenata liječenih u inostranstvu i povećati efikasnost zdravstvenog sistema uz unapređenje kvaliteta rada.

Donesena je odluka o dodjeli novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama.

Odobrene su i novčane pomoći od 20.000 KM opštini Sokolac za sanaciju štete na zgradi Ustanove za kulturu, te opštini Han Pijesak od 10.000 KM za otklanjanje problema u vodosnabdijevanju nastalih sušom.

Usvojena je i Studija o očuvanju starih zanata u Srpskoj sa preporukama za njihovo očuvanje. Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva zaduženo je da preduzme aktivnosti na jačanju konkurentnosti, unapređenju podrške i promocije starih zanata u skladu sa mjerama predviđenim Strategijom za razvoj malih i srednjih preduzeća u periodu 2011/2013 godine.

Data je saglasnost Agenciji za vode oblasnog riječnog sliva Save za izvođenje radova na sanaciji postojećeg savskog nasipa na lokaciji gravitacionog ispusta pored crpne stanice “Topolovac”, opština Bijeljina, metodom antifiltracione zavjese, u ukupnom iznosu od 260.000 KM.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o cjevovodnom transportu gasovitih i tečnih ugljovodonika i distribuciji gasovitih ugljovodonika. Zakon predviđa stvaranje i poboljšanje uslova za bezbjedan i nesmetan cjevovodni transport ovih materija, projektovanje i izgradnju, ispitivanje i puštanje u rad, stručnu osposobljenost za održavanje i korištenje cjevovoda, mjere zaštite i nadzor na teritoriji Srpske.

Usvojen je i Nacrt strategije hemijske bezbjednosti Srpske za period 2012/2016. godina. Cilj donošenja ove strategije je da se osigura visoki nivo zaštite zdravlja ljudi i životne sredine od mogućih štetnih efekata od opasnih hemikalija i proizvoda koji ih sadrže kroz poštivanje procedura za njihovo stavljanje na tržište Srpske.

Jedan od razloga za donošenje ovog zakona je i nastavak kontinuiteta u primjeni propisa iz oblasti opasnih hemikalija i izvršavanje preuzetih obaveza na osnovu potpisanog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Srna

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Utvrđen Nacrt izmjena Zakona o tržištu hartija od vrijednosti

  1. dragana

   a sta je sa starom deviznom stednjom verifikovanom 2010.god.Hoce li to doci na red kod aktuelne vlasti ili?