Capital.ba

Usvojen polugodišnji izvještaj o realizaciji Plana privatizacije

21.10.2014. / 19:52

privatizacijaPODGORICA, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore usvojio je danas polugodišnji izvještaj o realizaciji Plana privatizacije za 2014. godinu.

Polazeći od obaveza i zadataka utvrđenih Planom privatizacije, u izvještajnom periodu provedeni su tenderi za prodaju akcijskog kapitala Instituta “Dr Simo Milošević” i Jadranskog brodogradilišta iz Bijele.

Kada je riječ o Institutu “Dr Simo Milošević”, za koji je u predviđenom roku dostavljena jedina ponuda od Internešnel velnes grupe iz Londona, pregovori o zaključivanju Ugovora su u toku.

Aktivnosti na valorizaciji ostrva Lastavice sa tvrđavom “Mamula”, prema ocjeni Savjeta, takođe su saglasne sa postavljenim ciljevima, pa sa kompanijom “Oraskom divelopment holding”, koja je iskazala interesovanje, treba nastaviti pregovore na zaključenju ugovora.

Za razliku od tog projekta, tenderi za valorizaciju lokaliteta između Njivica i ušća Sutorine i lokaliteta “Bigovo”-Trašte proglašeni su neuspjelim, jer ponude nisu odgovarale uslovima tendera i instrukcijama ponuđača.

Prigovor konzorcijuma “Lajm prodakšn” i “Bilpoint fajnens grup” na odluku o proglašavanju tendera za lokalitet između Njivica i ušća Sutorine neuspjelim, Savjet je odbacio kao neosnovan i prihvatio odluku tenderske komisije.

Savjet je na današnjoj sjednici usvojio Informaciju o raskidu Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu.

Sekretarijat za razvojne projekte zadužen je da, u saradnji sa tenderskom komisijom, preduzećem “Montepranzo-Bokaprodukt” i pravnim savjetnicima Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, što prije analizira i dostavi Savjetu prijedlog buduće valorizacije zemljišta koje je bilo predmet Ugovora o izgradnji golf kompleksa.

Savjet se upoznao sa tenderskom dokumentacijom za davanje u dugoročni zakup lokaliteta Donja Arza Herceg Novi i zadužio Komisiju da u što kraćem roku raspiše tender i razmotrio druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Sjednicom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte predsjedavao je predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović koji je i predsjednik Savjeta. Srna

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!