ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Stevanoviću žao što nije bilo glasanja

Objavljeno u PRIVREDA

– Stevanović ne zna koliko ima firmi – “Možda imam 11 ili 15 firmi”
– Neko manipuliše radnicima

BIJELJINA, Gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović koji je danas ispred državnih povjerilaca trebao zamijeniti predsjednika uprave „Alumine“ izjavio je nakon prekida Skupštine povjerilaca FG „Birač“ da mu je žao što nije došlo do glasanja na skupštini, za što je okrivio protivnike da manipulišu radnicima, od kojih su neki i njegovi rođaci.IMG_0585

Vidjelo se da postoji očita manipulacija zaposlenim radnicima u „Alumini“, jer su radnici pod totalno drugom pričom navedeni da potpišu punomoć advokatu Nadeždi Stevanović. U „Alumini“ radi desetoro mojih rođaka koji su me zvali i pravdali se da nisu znali šta potpisuju“, rekao je Stevanović koji je Skupštini povjerilaca prisustvovao na osnovu punomoći za ustupljeno potraživanje od povjerioca Miroslave Đukanović.

Stevanović je izjavio da su mu radnici rekli da potpisuju punomoć kako bi i nekoga od radnika mogli „ubaciti“ u Odbor povjerilaca FG „Birač“.

Imamo dovoljno vremena da se radnici čija su potraživanja isplaćena izbrišu iz tabele potraživanja. Ukazao sam stečajnom upravniku na ovaj propust prije četiri mjeseca, ali niko ništa nije preduzeo, nažalost. Vjerujem da on nije imao obavezu da to uradi, ako tako izjavljuje. Ko je imao obavezu da to uradi, ne znam. Da je imovina prodata, neki bi se namirili dva puta“.

Stevanović kaže da i on može postaviti pitanje, zašto nije isplaćeno potraživanje Komunalnog preduzeća iz Zvornika u iznosu od 120.000 KM i po čemu bi to preduzeće bilo u lošijem položaju u odnosu na druge povjerioce.

Neka o svemu odluči sud. Čekamo novu Skupštinu povjerilaca. Vjerujem da je većina povjerilaca shvatila da su u „Alumini“ promjene nužne, te da je sadašnji rukovodeći tim upao u ozbiljan ćorsokak, da tamo treba nova, svježa snaga da se stvari pokrenu nabolje i da se ide ka novim razvojnim programima „Alumine“, a stečaj za FG „Birač“ neka vode sud, sudija i stečajni upravnik, uz moju želju da se to što prije završi“, rekao je Stevanović.

Istakao je da bi, ukoliko se u ovom stečaju bude radilo kao do sada, on  mogao potrajati desetak godina.

“Do tada, ko živ, ko mrtav, i veliko je ptanje  šta će ostati od „Alumine“, kazao je Stevanović.

Stevanović je izjavio da je 53 radnika izmanipulisano prilikom davanja punomoći advokatu Nadeždi Stevanović.

Možda je svega pet radnika Uprave „Alumine“ znalo o čemu se radi. Danas je predstavnik radnika potvrdio da su se radnici borili da dobiju svog predstavnika u odboru povjerilaca, a ne da glasaju na skupštini za ovog ili onog“.

Stevanović ne zna koliko ima firmi

Stevanović je na pitanje novinara CAPITAL kakav je to njegov lični interes da dođe na čelo „Alumine“ odgovorio kontrapitanjem: „A, kako znate da je moj lični interes u pitanju? To nije moj lični interes. Ja radim za Zvornik i moj dolazak u „Aluminu“, u kojoj radi 1.200 Zvorničana, a u kojoj se ne radi domaćinski, treba da sačuva to preduzeće i ta radna mjesta. Smatram da sadašnje rukovodstvo ne radi kako treba. Ja se toga ne stidim. Samo pričaju o milionima, a još niko nije javnosti predstavio neki od tih programa. Pričaju da zarađuju 20 do 30 miliona godišnje, a dužni su 250 miliona. To niko od njih nije iznio u javnost. Zovu revizorske kuće da se frizira revizorski izvještaj i da se činjenice promijene. To je dovoljno razloga da treba da odu i sami, a to što oni neće, znam i što neće, ali to neću da kažem pred kamerama“, rekao je Stevanović.

Odgovarajući na pitanje, da li je vlasnik, odnosno suvlasnik 13 preduzeća, Zoran Stevanović je rekao da to nije tačno, ali se brzo ispravio.

To možda i jeste tačno. Možda ima jedanaest ili 15. Ali, šta je tu sporno. Sazidao sam devet objekata u Beogradu. Za svaki objekat formira se „ad hok“ firma, jer su različiti poslovni partneri. I neki objekti su završeni, a firme nisu ugašene. Neke firme se gase, negdje nisu prodati neki podrumski prostori itd. Nemam ja drugih preduzeća, osim onih za koja sav svijet zna. Ja sam dio priče u „Vitinki“. Vratio sam se 2011. u „Vitinku“. Za 2010. godinu iskazan je gubitak od tri miliona maraka, a za prošlu godinu je dobit 1,2 miliona KM. To je zato što gdje god dođem, ponašam se domaćinski i živim s problemima koje ima svaka firma. Želim da firme vratim u normalu i da ne zaostaju u razvojnom pogledu za svijetom i za Evropom,“ rekao je Stevanović.

Izvor: CAPITAL

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (130)

 • Petar

  Ljuljaj ne ljuljaj, nije sve u parama! S obzirom na to da se predstavljas kao obican radnik (najvise obicnih radnika je dezinformisano), moram da vam kazem (prati Olja) da je Mile Matic jedna obicna slina i covjek zadatka Mome Mandica, Dragana Spasojevica, Rajka Dukica i svih drugih manje ili vise pripadnika bezbedonosnih struktura, kojima, kako se hvali i sam pripada. Dakle, direktni izvrsilac (grobar) zvornicke privrede! Sposobnost? Alumina na dan 31. 10. 2015. g. imala 1244 zaposlena radnika. Da li jedan pogureni slinavac koji nerazumno prica (mumla) moze da vodi 1244 radnika? Da li, ako nerazumno prica Srpski jezik, moze da vodi kompaniju koja izvozi u preko 30 zemalja? Pitajte ga da li govori Engleski, Francuski ili mozda Njemacki jezik? Ne, pa zaboravio je i Ruski jezik. Moze li savremeni manager biti, a da ne koristi savremene tehnologije? Ukljuciti racunar zna i nekako poslati e-mail. Na guranje. Android telefon? Da, koristim ga da zovem i procitam poruku. Inace, a za sta sluzi Android? E, to Vam je Mile Matic. Nagradna pitanja, nakon obrazlozenha su:
  1. Da li je Mile Matic grobar ili spasilac zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic (da vodi kompaniju od 1244 zaposlena radnika)?

 • ljuljaj ne ljuljaj

  Petre moj lijepi evo kontra pitanja:
  1.koje sve jezike tecno koristi Stevanovic
  2.ciji pulen i za koju sluzbu radi isti
  3.kako gore navedeni barata savremenom tehnologijom
  4.kako isti zaradi oko 15 firmi jer ni sam ne zna tacan broj
  5.koliko je cjenjeni sposoban za vodjenje giganta ako je ojadio sve sto mu pipci dotaknu
  6.kako nacelnik stoji sa Dukicem
  7.u kakvom je srodstvu sa Gocijem-Pavgord
  8.koliko vas je zaposlenih u fabrici njegovih
  duznika
  9.odakle mu pare koje daje pod kamatu
  10.toliko za sada

 • ljuljaj

  Petre samo jos ovo i necu vise somuna mi:
  1. sto predje na memoare
  2.sto si nervozan
  3.necu vise nista pitati

 • Petar

  Ljuljaj ne ljuljaj, prva 2 pitanja iz zadnjeg posta imaju veze sa tvojim IQ. Procitas svoje postove i odgovoris sam sebi? U tvojim post-ovima leze odgovori. Zaboravicu na ono “somuna mi”, pozeljan si na ovom portalu, da pojasnimo ko je tvoj sticenik Matic Mile? S obzirom na to da si borac za istinu, ovo ti je istina. Zasto tebe, borca za istinu, boli istina? I, da:
  1. Da li je Mile Matic grobar zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic?

 • Rubez

  Sonja, jel ti Petar alter ego?

 • ljuljaj

  E Petre Pero Periceeeeee somuna mi je rijec koju moram malo ubaciti da bi me tvoj IQ prihvatio a vidis jadan li si da te svi prozivaju i oni za MM a evo i protivnici jer prepisujuci zaboravio si ono “spasilac”
  Mojne nervoze das ist niks gut fo dajne herc-eto i malo srpskonjemackog i filen pozdrava za dajne libe Sonija.

 • ljuljaj

  Und majne libe Pjotr ject gute naht idi slafenzi otpasce ti cvikeri od napora….
  Morgen nastavak i mala lekcija iz ja gavarju pa ruski-ovo bi trebalo cirilicom ali ne da mi
  se….jbg drugi put.A za sada i jedno krasivije dastvidanija!!!

 • Petar

  Ljuljaj ili ti ljuljaj ne ljuljaj, nista nije zaboravljeno i sve ide po planu. Naravno i tvoj profil se uklapa u mozaik (a, english?)!
  Kljucna pitanja za ovo jutro:
  1. Da li je Mile Matic grobar zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic (da vodi kompaniju sa 1244 zaposlena radnika)?

  • Koleginica

   Gospodjo Sonja Rubež, počnite da se potpisujete pravim imenom. Jako je bitno da se zna od koga potiču ovi komentari, jer ste Vi, svakako, neko ko je uništio fabriku sa litvancima, a i dan danas spletkarite i radite za Zorana Stevanovića kako bi se kontroverzni Goci uredno naplatio.

 • zvorničanin

  ZAR DA NAM ZORAN DEBELI, PRODAVAC LAŽNIH OBEĆANJA, VODI FABRIKU? ZAR DA SNSD POSLUŠNICI KUPUJU POTRAŽIVANJA KAKO BI IMALI DOVOLJNO GLASOVA NA SKUPŠTINI? PROPALI SMO.

 • Sramota

  Željka Cvijanović, kako te nije sramota? Imaš li ti morala i razuma da pomažeš stranačkim tajkunima da otmu i unište Aluminu? Da li si svjesna da će to što si uradili biti krvično procesuirano? Sramota me je tvoje sramote

 • ljuljaj

  Liebe Pjotr und dajne Sonia naravno da sam ja ljuljaj i ljuljaj ne ljuljaj isti potpisnik koji ce na tvoja pitanja odgovoriti evo i na srpskoenglis- jeeeessss kako da noooouuu
  A ti se pridruzi ne bi ti bilo frst tajm.

 • ....ne ljuljaj

  I izvini mali perice sto se ovako javljam malo se spavalo-moze mi se pa koristim sve povoljnosti kao i ti. A sada slijedi pitanje nad pitanjima naseg perice i njegove uciteljice i glasiiiii…ajde perice napisi-

 • ....ne ljuljaj

  I ovaj put ako zaboravis ono “spasilac” dobices po g… od uciteljice

 • Petar

  Ljuljaj ne ljuljaj, nisi uopste bitan u ovoj prici, pa nemas potrebe da se dokazujes!
  Pitanja za razmisljanje:
  1. Da li je Mile Matic grobar zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic?

 • ....ne ljuljaj

  Zasto ti draga nisam bitan mojne da ti dam po guzi i nemoj biti nervozna to je lose za ljepotu a i kaznicu te time sto neces dobiti odgovor.
  Da, gdje je kljucna rijec u prvom pitanju?

 • zvornicanin

  OVAJ PETAR NEKI BLAGO RETARDIRAN
  EVO TI PREVOD,PITAJ MATICA SVE STO TI NIJE JASNO,NARAVNO AKO IMAS M…

 • Petar

  Pitanja za Zvornicanina iz Ora'vca:
  1. Da li je Mile Matic grobar zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic?
  Da, “Ljuljnem ti ga”, ako si i ti taj, pozeljan si na ovom portalu sa komentarima o slinavcu Matic Miletu.

  • Opa

   Sonja Rubez, sto si toliko zapela? Da ti nisi grobar FG Birac?

 • istina

  Vi ste svi bolesnici…..kakvih ima u svakoj firmi.

 • zvornicanin

  STO SI LJUT VALJDA JER ISTINA BOLI A STO NAS PITAS PITAJ MATICA “AKO IMAS
  M…”
  I NEMOJ TAKO OSTRO STETI LJEPOTI A POGODUJE HEMOROIDIMA A I UMANJUJE HRABROST VIDIS KOLIKO TI JE TREBALO DA SE JAVIS

 • ....ne ljuljaj

  Oooooooo… bonzur mona mi Pi'er…pa zasto te nema opasnice da se ljuljamo u pozudi? Ajde ti reci ciki sto ti je tako dugo trebalo-prpa a? Zasto ne postavljas potpuna vec djelimicna pitanja a? Cega se plasis dacu ti bo'nu a za odgovor javi se, vec znas gdje a? Hvala sto si mi dozvolila da te edukujem i na srpskofrancuskom, z'tem mona mi Pi'er i do slusanja.

 • nije laz

  Istina u pravu si ovo sami bolesnici jbt, zar je moguce da ovakvi treba da preuzmu fotelju?zato i jesmo ovako dobrostojeci i dalekodogurajuci.Ali trazili ste gledajte- Petar ce popraviti stanje u proizvodnji,na trzistu i u opcini Zv. Petra za nacelnika jer je najglasniji u unapredjenju cika Zoleta.

 • vuk

  A u tom grmu lezi zeko sad se klupko odmotava.opet Zozo i bice u opstini ono: tu sam iako nisam tu vec u fabrici i jos u nekoliko firmi zvanih ne zna im se broj. Ok evo bice sanse brzo ce proci mjesec dana pa se organizirajte naoruzajte znanjem i bice vam isplatljivo sve ulozeno u potkupljivanje i blacenje.

 • Makarije

  Opa Sonja i jeste vodeca u Breginom ansamblu za svadbe…samo to ona nece da prizna ali polako mlada je dok sazri i poraste….sad se malo vadi kod Zoke za greske ali ziv insan grijesi pa ce joj biti oprosceno.

 • Radnik

  Neradnici vatajte se posla jos traje radno vrijeme.Eto ko rusi fabriku ma napolje bi vi meni

  • Slavica

   Kako Petar tako i ostali sinovi kceri i rodjaci kumovi komsije prijatelji vladajucih u zvorniku onako familijarno urusavaju poslovanje ovog giganta i s toga sve cine da tako i ostane a zrtveno jare bice vec neko ko im je najomrazeniji i ko ne zeli igrati njihovo kolo….ali sve se mjenja pa
   tako i frula i siromasima na kraju zasvira.

 • nije laz

  Dok ovakvi ometaju rad a onda kritikuju i smjenjuju sefove nema nama boljitka.a o lopovluku ometaca da i ne govorimo. Ali istina ce isplivati samo polako.

 • PRIVREDNIK

  GDJE SE DIJELE OVE FIRME DA STANEM U RED KAD MOZE NACELNIK HOCU I JA

 • istina

  Mislite da neko ovo cita, sem vas 5,6 koji pisete izmisljajuci razne nick-ove……
  Ovi komentari vrijede taman koliko i vas trud oko njih…..nimalo !:)

  • zv

   Ako sebe ubrajas u tih 5-6 ok istino.

 • POKUSAJ

  BOLJE ZALUD NESTO PREDUZETI NEGO ZALUD TUDJE KOMENTARISATI I SAM SEBE STAVLJATI U KOS SA ONIMA KOJE PROZIVAS

 • sta ti smeta

  Istino a da nisi ti ko i Petar jedan od desetoro rodjaka ili od stotinjak stranackih kolega ili pedesetak poslusnika naseg nacelnika pa te nerviramo? Lijepa ekipa a i nije cudo sto ga jedva cekate.ok necemo vise dok vi ne krenete sa paljbom.

 • Lemi

  Gđa Pi'er izvisila kod Zokia. Pročitana, ne može se jednom guz…. sjediti na 10 stolica, izmaklo se, omaklo, obistinilo. Al ostaje joj Lazo stec za utjehu, oni su od početka …

 • lazar

  Somun, međutim, i to ne bi samo da mi, Petar:
  Prvo, skrećemo na diktafon
  2. Koji su ti nervozan
  3.necu ništa više pitanja

 • ljuljaj ne ljuljaj

  E ovi

 • ljuljaj ne ljuljaj

  Postovi sve manje jasni

 • Petar

  Djevojcice slinavoga Matic Mileta, zdravo! Napravili ste vise od 100 komentara i ispunili moju misiju (citaj glupi “ljuljaj”), zdravo! Cujemo se 07. 03. zdravo! Do tad, pitanja:
  1. Da li je Mile Matic grobar zvornicke privrede?
  2. Da li je sposoban Mile Matic?
  Djevojcice slinavoga Matic Mileta, srecan 8. Mart! (koja od muke prezivi 07. 03.)
  p.s. Bonus pitanje:
  1. Da li Mile Matic gricka nokte

  • Postenje

   Sonja Rubez, jel ti imas pametnijih poslova ili ti je Zoka Debeli nalozio da olajavas Matica? Da li se ti mozda sjecas strahovlade koje si sprovodila na sirotim radnicima? Koliko para si ti, tvoj muz i sin uzeli od Alumine i Birca? Cuti tu sramoto jedna bezdusna

   • Burazer

    Koliko si radnika o jadu zabavila Sonja? Dovela si sina neznalicu da radi u fabrici, malo vvam je bilo tvoja plata i sumanute fakture vasoj adv kancelariji. Bahato samo bahato.

 • Samo bahato

  Sonja Rubez, koliko stotina hiljada maraka ste ti i tvoji clanovi porodice uzeli od birca i alumine? Koliko stotina hiljada?

 • ljuljaj ne ljuljaj

  Petrjusa od tebe se nista bolje i ne ocekuje jer od stotinjak postova vise od polovine su tvoji,sto se tice 8.3. ,dalje-pitanje ti je nepotpuno pa ces ostati uskracen/a za odgovor a sto se tice pljuckanja grickanja i ostalih tikova dobro si ih prostudirao/la pa zamezi slobodno jer vidim da si jako upucen/a u tu problematiku koji meni eto promakose.i jos nesto-postajes opsjednut/a Maticem a radis za rivala a to nije dobro za tebe.

  • Pero

   Ma sve je to Sonja Rubez, kakav Petar.

 • Slavica

  Citajuci izjave ili objave ili sta vec i ja sam poprilicno ubjedjena da iza Petra stoji zenska osoba.Ali to je manje bitno u odnosu na konotaciju izrecenog i poslije svega sta reci za ovoliku kolicinu zla u jednoj osobi?

 • Gordan

  Sta je Sonja Rubez samo radila sirotim radnicima za vrijeme litvanaca, koliko izivljavanja, mobinga, otkaza, pritisaka…

  • Muljaza

   Al dobra stvar je sto je izvarala Zorana Debelog za plate radnicima, pa nije mogao preuzeti fabriku. 28-og mu je bila jedina sansa…ccc Sonjica je z*****, prevideo si to Zorane :)

 • Loto djevojka

  Nagradno pitanje:

  Da li je Sonja Rubez namjerno z**** Zorana Debelog ili je finasko na skupstini samo posledica njenog neznanja?

 • Loto djevojka

  Drugo nagradno pitanje:

  Da li je sin Sonje Rubez posao u Alumini dobio preko veze?

 • Makarije

  Dace Bog da se zamjene uloge kao u pjesmi:”Aj cija frula ovim sorom svira” jer dosta je bilo spletki,bice ciscenja onih po babine linije koji su nestrucnoscu a privilegijama terorisali sve oko sebe.
  Nicija sila nije Bogu mila!

 • Loto djevojka

  Treće nagradno pitanje:

  Ko je iz Vlade RS po odlasku Litvanaca 2013. godine sačuvao Sonju Rubež od istjerivanja iz fabrike i zašto?

 • Vetrenjaca

  ALUMINA ĆE PROPASTI MAĆEHINSKIM ODNOSOM PREMA FABRICI OD STRANE DODIKA, ŽELJKE, ZORANA DEBELOG, PETRA DJOKIĆA, SONJE RUBEŽ I OSTALIH POSLUŠNIKA REŽIMA

 • Zvorničanin

  Zoran Stevanović je naša bruka

 • Loto djevojka

  Nagradno pitanje za Sonju Rubež:

  Koliko radnika je za vrijeme litvanaca i vaše strahovlade nepravedno dobilo otkaz, koliko nas je prošlo kroz vašu kancelariju užasa, koliko je radnika bilo ucjenjeno, nepravedno optuženo, zastrašeno, uplašeno…?

  Kad vas pogledam, ne vidim covjeka…

 • KRIMINAL

  Cvijanovića, ovo što si uradila Alumini je poslednji kriminal koji si izvršila. Posle ovog sledi krivično gonjenje pred BH Tuzilastvom…

 • ← Older Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+