Capital.ba

Srđan Šuput novi direktor Wiener osiguranja Banjaluka

20.07.2016. / 9:00

– Odlaskom Šuputa AZORS ostaje bez Upravnog odbora

BANJALUKA, Upravni odbor Wiener osiguranja Banjaluka danas će na sjednici imenovati Srđana Šuputa za generalnog direktora ovog društva. Šuput je odlučio napustiti Komercijalnu banku Banjaluka koju je vodio poslednjih 10 godina, saznaje poslovni portal CAPITAL.basrdjan suput

Imenovanje za direktora treba da potvrdi Agencija za osiguranje Republike Srpske, ali to je formalnost, s obzirom da je Šuput nepune tri godine član UO Agenciju tako da ispunjava sve zakonske uslove.

Po dobijanju saglasnosti Šuput će morati napustiti UO Agencije.

Šuput je bio direktor Komercijalne banke od 2006. godine.

Funkciju direktora Wiener osiguranja bi trebao zvanično preuzeti početkom avgusta.

Prvo mjesto direktora Wiener osiguranja je upražnjeno od 31. decembra prošle godine kada je Miroslav Miškić sporazumno napustio društvo, i od tada je vršioc dužnosti generalnog direktora bio član Uprave Goran Mandić, o čemu je CAPITAL pisao.

AZORS ostaje bez UO!?

Odlaskom Šuputa Agencija za osiguranje ostaje bez Upravnog odbora, odnosno zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje postavlja se pitanje legalnosti svih njihovih budućih odluka do izbora novih članova.

Od ukupno pet članova UO, Šuput je bio treći koji je bio u punom mandatu. Dva člana nikada nisu imenovana iako je još 11. novembra Ministarstvo finansija RS raspisalo i provelo konkurs.

Međutim, Narodna skupština na sjednici održanoj 06. aprila nije imenovala nove članove, jer predloženi kandidati Goran Račić i Ranko Mijić nisu dobili dovoljan broj glasova poslanika.

Mjesto predsjednika UO AZORS-a je ostalo upražnjeno nakon smrti Branke Bodrože, a Borisu Dmitrašinoviću direktoru „Glasa Srpske“ petogodišnji mandat je istekao u septembru 2014. godine.

Ostalim članovima UO Darku Radiću i Nikoli Vojvodiću mandat ističe u septembru 2018. godine.

Ministarstvo finansija RS mora što prije raspisati novi konkurs, sada za dva člana i predsjednika UO.

CAPITAL: S. Vukelić

 

 

 

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti