Capital.ba

Sberbank Banja Luka poklonila prvu „pametnu“ solarnu klupu gradu Banjaluka

06.07.2020. / 14:08

BANJALUKA – Sberbank Banja Luka poklonila je gradu Banja Luka prvu „pametnu“ solarnu klupu, koja je postavljena u samom gradskom jezgru, u parku „Petar Kočić“.

Ova „pametna“ solarna klupa će svojim modernim i savremenim dizajnom omogućiti punjenje mobilnih telefona, laptopa, tableta i električnih trotineta, besplatan pristup internetu, a sadrži i displej za prikazivanje video sadržaja sa servisnim informacijama grada Banja Luka. Osim što je praktična, na ovoj klupi će građani moći da odmore, i da odlože svoje bicikle i električne trotinete.

 „Pametna“ solarna klupa funkcioniše po principu solarnih panela, koristeći sunčevu energiju, te će se građani na ovaj način uvjeriti u prednosti solarne energije.

„Već godinama se trudimo biti aktivan član zajednice u kojoj poslujemo, te strateški učestvovati u projektima poput ovog, kojim nastojimo podržati primjenu  energetski efikasnih i ekoloških rješenja za svakodnevni život građana. Današnjim poklonom gradu Banjaluci i njenim građanima, želimo dati doprinos razvijanju svijesti o važnosti očuvanja životne sredine.„ izjavio je Aleksandar Kesić, predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banja Luka.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke izrazio je zahvalnost Sberbanci, koja je kao društveno odgovorna institucija donirala „pametnu“ solarnu klupu, i time dala svoj doprinos gradu Banjaluci i njenim građanima, te ujedno svojim modernim i savremenim dizajnom oplemenila sami centar Grada.

„Ova “pametna” solarna klupa, poklon Sberbanke našem gradu, pored svog savremenog izgleda krije brojne funkcionalnosti, te će na ovaj način građanima i turistima biti korisna i zanimljiva u svakodnevnim aktivnostima. Kroz ovakve inicijative i projekte promovišemo korišćenje obnovljivih izvora energije i time zajedno stvaramo još čistiji i ekološki osvješteniji grad.” izjavio je ovim povodom Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

 

PR

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti