Savremeni izazovi u proizvodnji hrane
21.09.2013. / 15:30
TREBINJE, Udruženje tehnologa Republike Srpske danas je u Trebinju organizovalo seminar o temi “Savremeni izazovi u proizvodnji hrane” na kojem je učestvovalo tridesetak tehnologa iz Hercegovine i Banjaluke.
Član Udruženja Bojana Sukara rekla je da su na seminaru predstavljene aktuelnosti iz oblasti proizvodnje i tehnologije hrane, kao što su internacionalni standardi za hranu, inovacije u prehrambenoj industriji, te korištenje veb portala u savremenoj tehnologiji.
“Učesnici skupa upoznati su o značaju i stepenu usklađenosti legislative u BiH sa pravnom tekovinom EU, kao i o aktivnostima USAID/Sida farma projekta o jačanju institucionalnog okvira i kapaciteta poljoprivrednog sektora u BiH, radi jačanja konkurentnosti, kvaliteta proizvodnje i približavanja EU stanardima”, dodala je Sukareva.
Ona ističe da je seminar organizovan kao vid edukacije i upoznavanja tehnologa i drugih zainteresovanih lica sa područja Hercegovine o savremenim izazovima u proizvodnji hrane i globalnim problemima bezbjednosti i kvaliteta prehrambenih proizvoda.
Učesnicima trodnevnog skupa, osim stručnog usavršavanja, organizovan je obilazak najpoznatijih kulturnih, vjerskih, industrijskih, gastroloških i enoloških destinacija u Trebinju i okolini.
Udruženje je osnovano 2010. godine u Banjaluci. Srna
Tagovi: bihfarmahranaizazovitrebinje
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]