Capital.ba

“Samsung” traži poništavanje presude

05.10.2012. / 8:10

SEUL, Južnokorejska elektronska kompanija “Samsung” je zatražila poništavanje presude u sporu s američkom informatičkom kompanijom “Epl” gdje se daje za pravo “Eplu”, a “Samsungu” nalaže plaćanje odštete toj američkoj kompaniji veće od milijardu dolara, prenijeli su juče francuski elektronski mediji.

Sud u Kaliforniji je kaznio “Samsung” ocijenivši da je nelegalno preuzeo neke od “Eplovih” patenata i kopirao njegove popularne uređaje – “ajped” i “ajfon”.
“Samsung” je, međutim, sada zatražio poništavanje presude jer je, kako je naveo, predsjednik porote Velvin Hogan imao okolišni stav i nije bio potpuno iskren vezano za svoju prošlost.

“Samsung” se poziva na to da Hogan nije naveo da ga je gonio njegov bivši poslodavac “Sigejt tehnolodži” (Seagate Technology), čiji je “Samsung” najveći akcionar, zbog nepoštovanja odredbi ugovora.
Osim toga, “Samsung” je podsjetio da je Hogan “pomagao drugim porotnicima” tokom većanja, tako da je porota mogla da bude pod uticajem.
“Postupci Hogana moraju detaljno da se ispitaju na raspravi sa svim porotnicima, a ishod treba da bude održavanje novog procesa”, saopštio je “Samsung”. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti