Capital.ba

Prvi put pozitivno mišljenje revizora na finansijske izvještaje

30.05.2018. / 11:10

BANJALUKA, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ dobila je prvi put od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje, izjavio je Srni pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomsko-finansijske poslove Dragan Stanković.

“Riječ je o velikom uspjehu postignutom, zahvaljujući predanom radu svih zaposlenih. Činjenica je da smo preporuke revizora iz prethodnih godina u vezi sa finansijskim izvještajima primijenili”, rekao je Stanković.

On je naglasio da se u revizorskom izvještaju za 2017. godinu navodi da finansijski izvještaji RUGIP-a, u svim materijalno značajnim aspektima, istinito i objektivno prikazuju finansijsko stanje imovine i obaveza prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, tokove gotovine, kao i izvršenje budžeta za prošlu godinu, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Srpskoj.

“Pozitivan finansijski izvještaj nije lako dobiti, jer Uprava ima 64 organizacione jedinice raspoređene na teritoriji cijele Srpske, kao i veliki broj transakcija koje se obavljaju posredstvom tri organizaciona fonda i jedinice za primjenu projekta Svjetske banke”, rekao je Stanković.

Prema njegovim riječima, pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju značajno je i zbog činjenice da RUGIP sprovodi milionske nabavke kako za potrebe vlastitog rada, tako i za angažovanje geodetskih organizacija, koje prema Zakonu o premjeru i katastru, obavljaju dio geodetskih radova.

“Prema mišljenju Glavne službe za reviziju, aktivnosti, finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima RUGIP-a za 2017. godinu su, u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa propisima kojima su regulisane, osim u onim segmentima za koje je Glavna služba dala preporuke”, istakao je Stanković.

On dodaje de je važna i činjenica da RUGIP realizuje nekoliko donatorskih projekata i da nikada nije bilo primjedbi na trošenje novca predviđenog za te projekte.

Prema njegovim riječima, i tim Svjetske banke je tokom posljednje nadzorne misije izrazio zadovoljstvo sa svim aspektima projekta “Registracija nepokretnosti” koji sprovodi RUGIP, konstatujući da su sredstva trošena u skladu sa planiranom dinamikom.

“Tim Svjetske banke je potvrdio i da su procedure nabavki u okviru projekta zadovoljavajuće u smislu kvaliteta, pouzdanosti, blagovremenosti i transparentnosti, te da se sprovode u saglasnosti sa njenim smjernicama za nabavku robe, radova i usluga”, naglasio je Stanković.

Pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomsko-finansijske poslove naglasio je da će Uprava i u narednom periodu nastaviti da radi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, standardima revizije, a prije svega domaćinski i ekonomično, u interesu svih građana Srpske. Srna

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti

Komentari

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!