ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Programirano uzimanje para – “Prointeru” i “Lanacu” 35 miliona KM!

Objavljeno u EKSKLUZIVNO, FINANSIJE

– Istraživanje CAPITAL-a: Tri firme samo ove godine na prodaji softvera uzele desetine miliona maraka javnog novca
– Finansijski je ove godine najbolje prošao “Lanaco” sa pobjedom na pedesetak tendera vrijednih oko 19,7 miliona KM
–  “Prointer” među najboljima na tenderima Elektroprenosa BiH, Elektroprivrede RS i Poreske uprave RS teškim oko 12 miliona KM
– “Lanacu”, beogradskom i banjalučkom “Prointeru” od “Elektroprivrede” 8,5 miliona KM bez PDV-a
– Bojić: Domaće tržište prezasićeno i ograničeno

BANJALUKA – “Prointer”, “Lanaco” i “MMSCODE”, tri vodeće firme u IT sektoru u Republici Srpskoj, su samo za devet mjeseci ove godine sa javnim preduzećima i institucijama potpisale ugovore teške više od 35 miliona KM, pokazalo je istraživanje poslovnog portala CAPITAL.   

Povezana slika

U ovom poretku finansijski je najbolje prošao “Lanaco” koji je odnio pobjedu na pedesetak tendera vrijednih oko 19,7 miliona KM.

Drugi je “Prointer” sa pobjedom na isto toliko tendera vrijednosti oko 16,7 miliona KM. Dvije javne nabavke na kojima je najbolju ponudu dao “MMSCODE” vrijedne su oko 630.000 KM.

Iako je osnovan u aprilu 2015. godine, zanimljivo je da je “Prointer”, zajedno sa beogradskim ogrankom iste firme, ali i “ Lanacom”, mahom potpisan kao jedan od najpovoljnijih ponuđača na milionski teškim javnim nabavkama koje su raspisivale Elektroprenos BiH – 2,5 miliona KM, Elektroprivreda RS – 2,4 miliona KM i Poreska uprava RS – čak 7,1 milion KM, pokazalo je istraživanje CAPITAL-a.

U “Prointeru” ne govore o uspjehu

Za ovu firmu u više navrata nezvanično je, bez konkretnih dokaza, isticano da iza nje stoji Igor Dodik, sin predsjednika RS Milorada Dodika, iako je on to nekoliko puta demantovao. Kao drugi vlasnik spominjao se Slaviša Kokeza.

CAPITAL je još početkom septembra uputio pitanja o tome koje su prednosti “Prointera” u odnosu na ostale IT firme na tržištu BiH, s obzirom na desetine dobijenih tendera, ali odgovor nije stigao.

“Lanaco” i dalje mio institucijama

Javnim preduzećima i institucijama nisu mrske ni ponude “Lanaca”, pa je menadžment ove firme zadovoljno trljao ruke u julu kada su izabrani na tenderu Elektroprivrede RS teškom čak 8,5 miliona KM bez PDV-a. Taj posao podijelili su sa banjalučkim i beogradskim “Prointerom”.

Dva mjeseca ranije Ministarstvo prosvjete i kulture RS ovu firmu je odabralo u poslu vrijednom oko 820.000 KM.

Kancelarija za reformu javne uprave Sarajevo u aprilu je ovoj firmi dodijelila posao vrijedan oko 985.000 KM, oko 600.000 KM u aprilu Vlada RS je dala za održavanje informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata.

I mart je bio poslovno dobar mjesec za “Lanaco” jer ga je “Elektrokrajina” odabrala za posao vrijedan oko 872.000 KM.

Posao vrijedan oko 1,3 miliona KM za izradu softvera za elektronsko upravljanje dokumentima za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH, “Lanaco” je opet podijelio sa banjalučkim “Prointerom” i mostarskim “Tcamworkom”.

Prije nekoliko dana, tačnije 19. septembra, “Lanaco” je odabran kao najpovoljniji ponuđač za zakup internet licenci i održavanje mreže Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS. Za ove usluge firma će dobiti oko 225.000 KM. Zanimljivo, ponuda “Blicneta” je odbačena kao nepotpuna.

“Imajući u vidu trend poslovanja, naš godišnji plan i do sada ostvarene rezultate, cijenimo da ćemo imati još jednu uspješnu godinu sa zadovoljavajućim rastom”, kratko su za CAPITAL poručili iz ove firme.

Iako nisu precizirali kakve finansijske rezultate bilježe u ovoj godini, napominju tek da su “bolji u odnosu na isti period prošle godine”, što svakako dokazuju i ugovori koje su im dodjeljivala javna preduzeća.

Bojić: Nije nam cilj domaće tržište

Novo ime u IT sektoru, kada su u pitanju pobjede na tenderima je i “MMSCODE”, koji je, kako je navedeno u anonimnom pismu koje je stiglo na adresu naše redakcije, u vlasništvu Slavka Bojića i sinova vlasnika “Venera d.o.o”, koji su u odličnim odnosima sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Ova firma u avgustu je odabrana na tenderu Ministarstva finansija RS od 197.000 KM i taj posao će raditi zajedno sa banjalučkim “Nitesom”. “MMSCODE” je imao „sreće“ i u “Elektrokrajini” koja im je povjerila posao od 433.000 KM.

Međutim, za CAPITAL Bojić tvrdi da mu cilj nije domaće tržište jer je “prezasićeno i ograničeno”.

“Zahvaljujući sopstvenim rješenjima koja će uskoro biti dostupna svim “Oracle” partnerima na globalnom nivou, mi se fokusiramo na prodaju razvojnih alata i specijalizovanih softvera na inostrana tržišta, prvenstveno njemačko, tursko i rusko tržiste gdje smo prisutni sa našim partnerskim firmama”, istakao je.

Dobit “Lanaca” pala, “Prointer” raste

Da je borba za naklonost javnih preduzeća i institucija nemilosrdna pokazuju i finansijske slike “Lanaca” i “Prointera”.

Dobit “Lanaca” prošle godine bila je 7,7 miliona KM i u odnosu na 2015. godinu smanjena je za oko 4,3 miliona KM. Prihodi su u 2016. godini povećani za oko milion KM i iznosili su oko 29 miliona KM, a firma ima i 41 novog radnika.

“Prointer” je dobit od 133.000 KM, koliko je iznosila 2015. godine, u prošloj povećao na više od pola miliona KM. Za to vrijeme prihodi su sa oko 650.000 KM vrtoglavo porasli na 5,2 miliona KM.

Dobit firme MMSCODE, kaže Bojić, prošle godine iznosila je 75.000 KM.

CAPITAL: Žana Gauk

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (141)

 • kengur torbar

  Bojić se sa Adilom Osmanovicem slika po Njemackoj, ukiva se pinjka za Milbauer. Miso Partalo (torbar koji je nosio pare od Cvjetinovica do Bakinaca) sada je glavna logistika ispred kabineta Milorada Dodika. Novac nema nacionalnost!
  Prointer je tu da se baca prasina u oci, a najbeci dio novca ce se izvlaciti preko nove firme koju ce Bojic osnovati sa Kajom, a u kojoj ce participirati i prijatelji ministri iz vjeca ministara. Obavjestajne sluzbe rade, idu izbori, ovi izbori ce biti skupi ako neki hoce pobjedu.

 • ZZZ top nase RS

  Prointer dokazuje jos jednom da je jedini ponudjac svih mogucih rjesenja u JU Zavoda za zapošljavanje RS. Sve u vezi racunara, mreze i softvera za poslednjh godinu dana je dobio Prointer i to kao jedini ponudjac. Za kabliranje je potrebno 100 certifikata, 10 ISO certifikata itd, jer je to super ozbiljan posao koji u RS radi barem 50 firmi, ali Prointer to radi u interesu RS i to je kljucna razlika.
  Dodjela tendera – Nabavka nadogradnje aktivne mrežne opreme JU Zavoda za zapošljavanje RS
  Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
  Dodjela objavljena: 25.01.2018.
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1055-1-1-49-5-2/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1055-1-1-49-3-22/17
  IV ODJELJAK IV: DODJELA UGOVORA

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM: 72.569,00

 • Putevi RS i Nesic

  Prointer ponovo jasi u Putevima RS, 25.000KM po covjek/danu. Prointer za 50.000KM treba da provjeri bezbjednost informacija kod Nesica. Tenderom su trazeni svi certifikati koje ima Prointer, njih jedno 15. Naravno, ovakvu vrstu provjere Prointer moze samo da valja javnim preduzecima. Usluga inace traje dva dana, skeniraju se malo portovi na serverima, racunarima i mreznoj opremi, program koji koriste za to generise izvjestaj i eto 50.000KM. Mozda se nekom cini da je 50.000KM malo za Prointer, ali za dva dana i jednog covjeka, to je fantastican posao, 25.000KM sa PDV po covjek/danu.
  Objavljen: 26.01.2018.
  Ističe: 09.02.2018. 12:00
  Testiranje stepena informacione bezbjednosti
  Oglašavač: Putevi republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 05.02.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  750-7-2-4-3-6/18
  Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 42.735KM

  • DNS

   Bingo, Putevi RS i Prointer sklopili posao koji smo najavili prije mjesec dana. Da se moze igrati Loto na poslove Prointera za koje znamo unaprijed da ce dobiti svi bi bili milioneri. 22.02.2018 godine Putevi RS donijeli odluku kojom se potvrdjuje pisanje od prije mjesec dana da ce posao ide Prointeru. http://www.putevirs.com/korisnik/dokumenti/odluka_izbor_najp_ponudj_088_2017.pdf Naravno, Prointer je jedini pondujac jer kako dobiti posao od 25.000KM sa PDV po danu ako se jos neko moze prijaviti. Ovo je apsolutni rekord u pljacki i otimacini. Onaj Nesic ili je budala kao sto se prica ili ga ovi drze za onu stvar…nesto jeste. Lukac imali ovde kriminala ako mjesec dana prije zavrsetke tendera, ili po izlasku istog znamo ko je dobnitk posla, pogotovu kada je Prointer u pitanju. Jeli i ovo PATRITOSKI, i u interesu RS, jesili se za ovo borio kao sto kazes na skupstini kada te spomenu za kriminal sa radarima. Znamo mi da nema od Lukace nista, jajara jedna obicna koja nema vise ni trunke patriotizma kod sebe jer ga je zena ubijedila da treba da naplati svoje ratovanje i patriotizam. Mekticu, SIPA raditeli vi makar nesto!!!!!!!!!!!!?????????

 • Postarijada

  Prointer drma u Postama RS, jer se radi o interesu RS, ali i vojnickom ponasanju drugarice Jasminke (direktorica Poste). Zanimljivo je da se radi o poslu od 12.000KM, da je Prointer jedini ponudjac i da niko nema pojma sta zapravo treba da se radi.

  Dodjela tendera – Tehnička podrška Službi za internet
  Oglašavač: Pošte Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1180-1-2-187-5-53/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1180-1-2-187-3-222/17

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM =12.800,00

 • Prointer i Zdravstvo RS

  I zvanicno objavljena pljacka od preko 500.000KM Prointera u Fondu zdravstva RS. Lanaco je jasio predhodnih 10 godina, ali sada je uzjasio Prointer i jasice i jasice dok su crveni na celu RS.

  Dodela objavljena: 21.02.2018.
  Dodjela tendera – održavanje Poslovnog informacionog sistema
  Oglašavač: Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  273-2-2-51-3-59/17

 • ZZRS

  Sistematicno pljackanje RS. Primjer n-ti koji radi Prointer i sin Igor, kao sto neko rece u interesu nease RS, je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske gdje sve tendere dobije Prointer, i gdje 90% stavaki budzeta za 2017 godinu bio IT oprema i usluge koje je dobio Prointer. Naime, posle proslogodisnje 2017 prodaje svega i svacega, sada je dosao na red da se proda i ugovor za podrsku te opreme i to gledajuci sve trazene sertfikate za ljude i ISO sertifikate (ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/IEC 20000, ISO 22301, ISO 29990, ISO 10002, EN 15838) iz aviona se vidi da je jedini i samo jedini ponudjac koji moze ovaj posa dobiti Prointer. Naravno rezultate cemo saznati za mjesec dana ali…Inace bice ove godine jos slicnih ugovora po modeliu prodaj sve sto mozes, nebitno je dali treba i ne, a na godinu zakolji ugovorm za podrsku.

  Objavljen: 22.02.2018. Ističe: 01.03.2018. 12:00
  Održavanje serverske i mrežne infrastrukture i bekap sistema server sobe
  Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 28.02.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1055-7-2-9-3-4/18

  I 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM:23.000,00

 • Tr

  Boze sacuvaj, ovo vise nije normalno sta radi dodik. Nadam se da ce svi odgovarati nakon mjenjanja vlasti. Prvo promjeniti zakon pa onda poliviti barabe. S aviona vidi se kradja

 • Bogdanic i Lanaco

  Novih 217.000KM Lanacu za odrzavanje programa u Ministarstvu zdravlja i socijalne skrbi RS. Lanaco i dalje svake godine uzima hiljade maraka za program koji sluzi za prostu evidenciju i tima potvrdjuje svoju daljnju pljacku RS i budzeta RS. Zaposleni ministsrstva nekoliko puta upozoravali ministra da je ovo bezobrazno visoka cifra za program koji samo sluzu za evidenciju ali Minstar nije reagovao sa opaskom da nista ne razumjemo.
  Odluka o izboru pod brojem 11/06-122-69-11/17 od 26.02.2018 godine.

 • Poste Srpske

  Poste Srpske i Prointer nastavljaju dobru saradnju u interesu RS.

  Dodela objavljena: 07.03.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka rezervnih dijelova i komponenti Storage sistema.
  Oglašavač: Pošte Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1180-1-1-194-5-61/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1180-1-1-194-3-233/17

  V 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
  Jedan ponuđač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli okvirnog sporazuma

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  12800,00

  IV 2.c. Datum zaključenja okvirnog sporazuma
  2.3.2018.

 • Fond PIO Republike Srpske i Prointer svakodnevno rade na digitalizaciji poslovanja nase voljene RS.

  Dodela objavljena: 07.03.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka usluga obnove licenci za Firewall uredjaj Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske
  Oglašavač: Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  312-1-2-15-5-19/18
  Broj obavještenja o nabavci
  312-1-2-15-3-8/18

  V 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  10240,00

 • Prointer i Poste Srpske

  Prointer jos jednim poslom dokazuje da je jedini i samo jedini istinski partner Posta Srpske za novi milenij.

  Dodela objavljena: 07.03.2018.
  Dodjela tendera – Odrzavanje i tehnička podrška službi mreža-IP Mrežna oprema (SW, ROUTERI, FW,VOIP)
  Oglašavač: Pošte Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1180-1-2-208-5-63/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1180-1-2-208-3-248/17

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
  Jedan ponuđač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  35988,00

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  28.2.2018.

 • Podrska, podrsci, za podrsku tehnicke podrske, opet neke podrske itd Prointera za Poste Republike Srpske..ahahahahahaha

  Dodela objavljena: 07.03.2018.
  Dodjela tendera – Tehnička podrška Službi za sistemsku podršku
  Oglašavač: Pošte Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1180-1-2-206-5-62/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1180-1-2-206-3-246/17

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
  Jedan ponuđač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  25992,00

 • Lanaco i Elektrokrajina

  Novih 870.000KM za Lanaco u Elektrokrajini. Mjesecno 72.000KM+PDV. Elektroprivreda Hrvatske i Srbije ne placaju koliko placa Elektrokrajina kao jedno od preduzeca u sastavu Elektroprivrede RS. Kovacevicu, Kovacevicu, Radmanovicu , Radmanovicu…
  Dodela objavljena: 08.03.2018.
  Dodjela tendera – Održavanje softvera za tarifiranje, obračun i naplatu el. energije, održavanje baze podataka, sistemskog softvera i komunikacionog softvera za WAN i LAN mrežu
  Oglašavač: Elektrokrajina
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  741-4-2-14-5-35/18

  V 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  1LANACO DOO
  4400853190007 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  868560,00

  IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
  868560,00

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  28.2.2018.

 • TEMPO SOFT d.o.o.

  TEMPO SOFT d.o.o. – Novi igrac, u IT sektoru, u Elektroprivredi RS, dolazi iz Beograda. Prostim googlanjem se vidi da firma ima dva zaposlena, registrovana prije 3 godine itd. Pitanje je ciji je igrac ova firma, za koju partiju i pojedince radi????

  Dodela objavljena: 08.03.2018.
  Dodjela tendera – Namjenski softver – platforme za nadzor i upravljanje mrežnom i računarskom infrastrukturom
  Oglašavač: Elektroprivreda RS Matično preduzeće Trebinje
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  385-1-2-151-5-12/18
  Broj obavještenja o nabavci
  385-1-2-151-3-64/17

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1”TEMPO SOFT” doo
  109197206
  Beograd
  Serbia

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  199977,00

  IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
  199977,00

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  19.2.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  1IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  199977,00

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  199977,00

 • Samo socijalisti RS grade RS

  TEMPO SOFT d.o.o Beograd je firna socijalisticke partije Srbije i naravno RS. Dokle dobacuje ministar Djokic i SP RS, dotle dobacuje i Tempo soft, pa je jasno zasto rade u Elektroprivredi RS i vjerovatno jos negde gdje su “bajni i sposobni” kadrovi socijalista poput Riste Marica i dr.

 • Prointer nastavlja sa supljim projektima u Klinickom/Univerzitetskom centru RS. Konsolidacija, konsolidacije i opet konsolidacije stampe za 50.000KM. Bezorbrazno je po ko zna koji puta placati jedno te isto samo da bi neko izvukao 50.000KM na funkcionalnost koju je klijent ves kupio. Samo jako jer papaka je sve vise, RS je u pitanju, hibridni ratovi, Bakir stalno busi protiv RS… sin Igor ima sve vece zahtjeve jer bahacenje dostize maksimum kao da je dvoglavi arapin koji ima milijarde.

  Dodela objavljena: 22.03.2018.
  Dodjela tendera – Implementacija sistema za konsolidaciju poslovne štampe za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike
  Oglašavač: Univerzitetski klinički centar Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1255-4-2-247-5-61/18
  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
  Jedan ponuđač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM =46.305,00
  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma 13.3.2018.

 • Prointer i Elektroprenos BH

  Elektroprenos i Prointer – nova pljacka – milion KM za najam printera i stampe. Kraja pljacki izgleda da nema, niti ce ga biti dok je Prointera. Sramno, bezobrazno, bezgrupulozno se nastavlja pljackati. Ovaj puta je Prointer podvalio firmu Arhinet iz Mostara koja je osnovna prije dvije godine i za koju se vezu brojne afere u Mostaru, pa je ocigledno da se radi o firmi koja je miljenik Dragana Covica i HDZ-a. Na tender se javila samo jedna firma tj konzorcij jer niko drugi nije mogao da zadovolji tenderski zahtjev iako se radi o poslu koji rade najmanje 20 firmi u RS i BIH.

  Dodela objavljena: 27.03.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka usluge print servisa
  Oglašavač: Elektroprenos – Elektroprijenos BiH
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1280-1-2-123-5-46/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1280-1-2-123-3-141/17
  IV 1.a. Broj članova grupe ponuđača
  3R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1arhinet d.o.o.
  4227853110000 Mostar
  Bosna i Hercegovina
  2PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina
  3”PROINTER IT Solution and Services”
  104217586
  Beograd
  Serbia
  d.o.o. Beograd

  IV 2. Informacije o dodjeli okvirnog sporazuma

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  899730,00

  IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
  299910,00

  IV 2.c. Datum zaključenja okvirnog sporazuma
  23.3.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  2IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  899730,00

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  899730,00

 • Prointer i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u jos jednom pohodu i pljacki nase voljene i jedine RS kojom tece med i mlijeko. POGLEDJATE PREDHODNE KOMENTARE GDJE SE JASNO VIDI DA SVI ZNAMO UNAPRIJED KO JE DOBITNIK TENDERA. Tender jasno napisan za Prointer jer su trazeni certfikati kao da treba isporucuti neki raketni sistem i za koje smo naucili da kad se pojave u tenderskom zahtjevu da ce samo Prointer uspjeti da ispuni uslove, pa radilo se to i o racunarima i stampacima. Trazeni certifikati svima poznati: Microsoft Certified System Engineer, Microsoft Certified Solutions Associate, ITIL Information Technology Infrastructure Library kao i ISO 9001, ISO 27001, ISO/IEC 20000, ISO 22301, OHSAS 18001.
  Ako se pogleda realizacija ugovora/tendera u ZZZRS jasno se vidi da je Prointer jedini ugovorac.

  Objavljen: 28.03.2018. Ističe: 20.04.2018. 12:00
  Nabavka računarske opreme JU Zavoda za zapošljavanje RS
  Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 18.04.2018.

  Tenderska dokumentacija je objavljena na portalu javnih nabavki ali je potrebno da je lično preuzmete sa portala!
  Priložena dokumentacija se može koristiti samo za uvid u zahteve tendera.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1055-1-1-17-3-9/18

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM
  49500,00

  • Prointer i ZZZRS

   Konacno je neko (D&D Montaza d.o.o. Brcko) stego petlju da se zali na bezobrzirno pljackanje insitucija od strane Prointera, a rezultat je obustavljen tender..Zalba je napravljena zbog zahtjeva za silnim certifikatima koje stavlja Prointer i kao sto neko rece “kao da se nabavlja raketni sistem”, a ne nekoliko racunara i stampaca na kojim Prointer pljacka i uzima lopatom. Miroslacv Vujicic, direktora ZZZRS i sluga rezima i Prointera tj sina Igora, se potrududio da opravda na sve nacine zasto toliki certifikati ali smijesno, bijedno, pljackaski, bezobzirno, BAHATO!!!

   Objavljen: 14.04.2018. Ističe: 20.04.2018. 12:00
   Nabavka računarske opreme JU Zavoda za zapošljavanje RS
   Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
   Izvor: Portal javnih nabavki BiH
   Preuzeti dokumentaciju do: 18.04.2018.
   OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
   1055-1-1-17-3-9/18

 • Vlada RS i Lanaco

  Novih 5.5 miliona KM ide Lanacu, cime se nastavlja pljacka RS. Opste poznato da na ovim licencama Lanaco ima 40% cistih para koje dijeli sa Kasipom, a na nivou BIH je dijelio sa Spirketom, piscem bestseler knjiga iz ekonomije. I tako Lanaco za poslednjih 10 godina uzme RS preko 30 miliona KM na Microsoft licencama. Bravo, bravo, bravo. Samo je pitanje kako Prointer dopusta da ovakvi poslovi prolaze pored njega ili je sin Igor dogovorio novu raspodjelu.

  Objavljen: 02.04.2018. Ističe: 14.05.2018.
  Nabavka Microsoft licenci i proizvoda za naredni trogodišnji period (Obnova Microsoft Enterprise Subscription ugovora 2018-2020)
  Oglašavač: Vlada Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 13.05.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  161-1-1-10-3-7/18

  I 3.c. Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  5.128.000,00

  II 4. Opis

  II 4.a. Naziv predmeta okvirnog sporazuma
  Nabavka Microsoft licenci i proizvoda za naredni trogodišnji period (Obnova Microsoft Enterprise Subscription
  ugovora 2018-2020)

  • PR Lanaco

   Lanacu novih 5 miliona KM u saradnji sa nasom voljenom i jedinom Republikom Srpskom. Za RS se vrijedi boriti svaki dan kako bi nasa djeca mogla da voze skupocjene mercedese, da ljetuju na bahamima, da kupuju lampe po kucama od 50.000KM itd.

   Dodela objavljena: 06.06.2018.
   Dodjela tendera – Nabavka Microsoft licenci i proizvoda za naredni trogodišnji period (Obnova Microsoft Enterprise Subscription ugovora 2018-2020)
   Oglašavač: Vlada Republike Srpske
   Izvor: Portal javnih nabavki BiH

   OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
   161-1-1-10-5-9/18
   Broj obavještenja o nabavci
   161-1-1-10-3-7/18

   IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
   Jedan ponudjač
   R.Br.
   Naziv
   IDB/JIB
   Opština/Grad
   Država
   1LANACO DOO
   4400853190007 Banja Luka
   Bosna i Hercegovina

   IV 2. Informacije o dodjeli okvirnog sporazuma

   IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM” 5.128.000,00

   IV 2.c. Datum zaključenja okvirnog sporaѕuma 28.5.2018.

 • RUGIP i sin Igor

  RUGIP u novoj pljacki u aranzamanu Prointer. Nabavljaju se racunari i mrezna oprema, i naravvo traze se certfikati, kao i oprema koja je zakucana unaprijed sa ciljem da voljeni sin Igor moze da uzme svoj dio. Cekamo rezultate iako kladinice ne zele da daju kvotu na ovaj posao, pobjednik se vec zna.

  Objavljen: 24.04.2018. Ističe: 14.05.2018. 12:00
  Nabavka računarske i mrežne opreme
  Oglašavač: Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 13.05.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  164-1-1-50-3-17/18
  I 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 213.675,00

  PRAVDA ZA DAVIDA!!!!

 • Novi 220.000KM za Lanaco, za odrzavanje programa za prostu evidenciju koja moze i u Excelu da se napravi. I tako godinama trasnparentno, strukturalno, u inat Bakiru i naravno u interesu RS.
  Dodjela tendera – Nabavka usluga održavanja Informacionog sistema socijalne zaštite Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske
  Oglašavač: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  GODIŠNJE OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA ZA OKVIRNI SPORAZUM
  1251-1-2-1-9-4/18
  Broj(evi) obavještenja o dodjeli
  1251-1-2-1-5-3/18
  ugovora

  V 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1LANACO DOO
  4400853190007 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  217800,00

  V 2.b. Trajanje okvirnog sporazuma
  8.3.2018. – 8.3.2021.

 • Elektrohercogivna i Lanaco

  Lanaco i Elektrohercegovina u jos jednoj nadogradnji kakva se moze samo vidjetu u Elektroprivredi RS. … ali i to je jefitinije od Prointera koji doda jos jednu nulu na cifru da se nadje za izbora u oktobru.

  Dodjela tendera – Usluge nadogradnje postojećeg softvera za tarifiranje, obračun i naplatu elektične energije STONE2
  Oglašavač: Elektro-Hercegovina
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1081-4-2-42-5-29/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  MJEŠOVITI HOLDING “ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE” MATIČNO
  PREDUZEĆE A.D. TREBINJE ZAVISNO PREDUZEĆE “ELEKTRO-HERCEGOVINA” A.D.
  TREBINJE
  IDB/JIB
  4401354720000
  Kontakt osoba
  Tomaš Brnjoš
  Adresa
  Jovana Raškovića br. 6
  Poštanski broj
  89101 Trebinje (sp bl)
  Opština/Grad
  Trebinje (Trebinje)
  Telefon
  (059) 279-801
  Faks
  (059) 260-678
  Elektronska pošta
  nabavke@elektrohercegovina.com
  Internet adresa
  http://www.elektrohercegovina.com

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1LANACO DOO
  4400853190007 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  149000,00

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  24.4.2018.

 • Putevi RS i SAP

  Pljacka se nastavlja u Putevima RS. Izasao je plan nabavki u kojem se za nabavku poslovnog informacionog sistema planirano 3.600.000KM. Naravno, vec znamo da je to SAP i da opet Lanaco i Prointer treba da uzmu dva miliona za izbore zajedno sa Planetsoftom koji je zaduzen za ovo javno preduzece kojim upravlja najveci Sojic nasih naroda. Dali ce SAP da radi, pa nece, kao sto ne radi u Poreskoj RS i Elektroprivredi RS, ali milionski troskovi odrzavanja idu redovno. Deloitte kao iskusan ucesnik ovakvih projekata ce da dobije svoj dio…

 • Prointer kao drustveno odgovorna kompanija :-)))))))) ahhahahahahaaa…jeste drustveno odgovorna jer pljacka javna preduzeca, fondove i poresku upravu rs….napravi smijesnu aplikaciju za maraton u Banjaluci i drustveno odgovorna ahahahahaahhaha, a klinjo jedan programira..

  • Sodoma i Gomora

   Ovi otimaju od nase djece, majki, oceva, baka i djedova. Podanici koji rade za Prointer su direktni izvrsioci pljacke kakva nije zabiljezena sa Lanacom, i time otimaju od sebe i svoje buducnosti, svoje djece. Jednom kada ova pljackaska firma ne bude postojala svi cemo vas pljuvati jer ste bili pljackasi, oni koji otimaju, oni koji kradu, dave nase drustvo, davite zdravstvo, penzionere. SVE CETE UNISITITI!!!! Sine Igore imas li imalo obraza, kako smijes da pogledas obicne gradjane, komsije, sram te bilo…

  • Prointer i Banjalucki maraton

   Prointer sa aplikacijom za Banjalucki maraton dokazao jos jednom da nisu u stanju nista da zavrse. Aplikacija nije radila do sredine maratona kada je stigao update i onda je pocela da radi. Naravno SNSDova klika i sin Igor to ne vide kao problem jer sta ako nije radila odmah, ionako Prointer nikad nista nije zavrsio….

 • Elektroprenos, Baja i covic

  Novih 1.2 miliona KM za pljaskase u javnom sektoru putem Microsoft licenci koje ce da podijele firme (Prointer, Lanaco, Teamwork…) pod kontrolom Baje i Covica. Poznato da dvojac Covic i Dodik kontrolisu sve u Elektroprenos i upravi za indirektno oporezivanje gdje gdja. Svetlana Perkovic, rukovodilac IT bez zadrske preferira ove firme.

  Objavljen: 11.05.2018. Ističe: 02.07.2018. 11:00
  Nabavka produženja Microsoft licenci kroz postojeći Enterprise Subscription ugovor
  Oglašavač: Elektroprenos – Elektroprijenos BiH
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 20.06.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1280-1-2-34-3-66/18

  I 3.b. Trajanje okvirnog sporazuma
  3Godina(e)

  II 3.c. Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  1200000,00

 • Nebojsa N.

  Evo kako radi nas Lanaco, milioni se uzimaju, iskazuje se milioni dobit, a i to je samo prikazani dio, jer je ona duplo veca. Naravno SAP je opet tema i milioni su opet u pitanju, a na kraju nista ne radi :-)
  Link sledi na zurnal.info – Kako je rekao da u projekta ukljucim b4b.

  http://www.zurnal.info/novost/21172/grabovica-je-rekao-da-u-projekat-ukljucimo-firmu-b4b

 • Ja i moj sin Igor

  Prointer kao jedini moguci ponudjac za nasu dragu EPRS isporucuje telekomunikacionu opremu koju moze jos barem 50 firmi u BIH da isporuci ali tenderski zahtjev EPRS moze samo Prointer zadovoljiti. Pametnom vec davno jasno. Zivjela RS, zivjeli papci, zivio sin Igor i njegov tata Milokrad Dodik.

  Dodela objavljena: 12.06.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka i ugradnja mrežne i telekomunikacione opreme – lejer 3 svičeva (l3 switch)
  Oglašavač: Elektroprivreda RS Matično preduzeće Trebinje
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  385-1-1-30-5-28/18
  Broj obavještenja o nabavci
  385-1-1-30-3-14/18

  IV ODJELJAK IV: DODJELA UGOVORA

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  99984,80

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  16.5.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  1IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  99984,80

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  99984,80

 • Sirius 2010 i Prointer u ZZZRS

  Sirius 2010 je rezimska firma koja se preko ZZZRS naplacuje za usluge koje radi Prointeru i sinu Igoru Dodiku na poslovima u Poreskoj upravi RS i Sumama RS gdje je angazovna na izradi idejnog rjesenja za informacioni sistem. Kriminal vise ne poznaje granice, ovo je dokaz da mafija drzi cijelu RS i da se ponasaju kao da je sve njihovo. Ne treba spominjati da je Sirisu bio jedini ponudjac za opremu koju moze da radi najmanje 50 firmi u BIH.

  Dodela objavljena: 13.06.2018. ID tendera: 3152088
  Dodjela tendera – Nabavka mrežne opreme JU Zavoda za zapošljavanje RS
  Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1055-1-1-25-5-18/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1055-1-1-25-3-11/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  JU ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE REPUBLIKE SRPSKE PALE
  IDB/JIB
  4400594660008
  Kontakt osoba
  MAJA GRAČANIN
  Adresa
  Srpskih Ratnika 30
  Poštanski broj
  71420 Pale (sp bl)
  Opština/Grad
  Pale (RS) (Istočno Sarajevo)
  Telefon
  (057) 223-107
  Faks
  (057) 201-341
  Elektronska pošta
  javnenabavke@zzzrs.net
  Internet adresa
  http://I 2. Vrsta ugovornog organa, nivo i glavna djelatnost

  V ODJELJAK IV: DODJELA UGOVORA

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1Informacioni inžinjering “Sirius 2010”
  4402692070009 Kotor Baroš
  Bosna i Hercegovina
  doo Kotor Varoš

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  149733,93

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  13.6.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  1IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  149733,93

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  149733,93

 • FZRS i IT pljackasi

  Imali kraja pljacki Fonda zdravstava? 600.000KM za konotrolu kvaliteta implementacije IS koji jos nije dogovren sa MMSCODE i Lanaco, Kajom i Tegeltijom. Sine Igore imali kraja pljacki, kako uspijevas da gledas djecu i majke u oci dok svaki dan krades i otimas od nas svih u RS , pod parom za jesve za nasu RS. Imali ovakvog primjera igde u regiji, a ne u BIH. Pljackaj sine i ne okreci se…

  Objavljen: 03.07.2018. Ističe: 13.08.2018.
  kontrola kvaliteta implementacije i realizacije Integrisanog Zdravstvenog Informacionog Sistema
  Oglašavač: Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 13.08.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  273-1-2-201-3-221/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA REPUBLIKE SRPSKE
  IDB/JIB
  4400965150008
  Kontakt osoba
  Ivana Dardić

  I 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM
  600000,00

 • Lanaco i Elektroprenos

  Lanacu novih 1.2 miliona KM u Elektroprenosu za Microsoft licence, cime se nastavlja kazu besomucna pljacka javnih preduzeca od strane partijski firmi poput Lanaca, Prointera, MMSCODE-a. Vec od prije poznato da je 40% cisti para na ovom poslu tj skoro 500.000KM koje Ninic treba da podijeli sa partijanerima. Spiric se sada cese jer je najvise volio ove pare na nivou BIH koje je dogovorao sa Lanacom. Bravo!!!

 • Lanaco i RTRS tj Milinovic

  Lanaco i RTRS tj Milinovic i dalje braca u pljacki. Novih 192.000KM bez PDV (ili 16.000KM bez PDV mjesecno) za odrzavanje programa u RTRS. Prointer nije imamo nikakve sanse iako je pokusao da objasni da sin Igor i tata Dodik sve rade u interesu RS i da im je RS i Srbija i srpski napaceni narod na prvom mjestu.
  Odluka broj 5577/2018
  Datum 07.07.2018

  • Lanaco i RTRS za uspjesnu RS

   Dodela objavljena: 25.07.2018.
   Dodjela tendera – Nabavka usluge održavanja poslovnog informacionog sistema RTRS-a
   Oglašavač: Radio televizija Republike Srpske
   Izvor: Portal javnih nabavki BiH
   OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
   1170-4-2-221-5-41/18
   II 9. Trajanje ugovora ili rok izvršenja 25.07.2018.-25.07.2019
   IV 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
   Jedan ponuđač
   R.Br.
   Naziv
   IDB/JIB
   Općina/Grad
   Država
   1LANACO DOO
   4400853190007 Banja Luka
   Bosna i Hercegovina

   IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

   IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
   192000,00

   IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
   192000,00

 • Univerzitetski klinički centar i sin velikog Baje, Igor, konsoliduju i konsoliduju iz mjeseca u mjesec za nasu djecu, roditelje, penzionere itd. Sin Igor zajedno sa Prointerom, Lanacom i MMSCODE-om ukrasce ove godine 100 miliona KM. Srbija u sva javna preduzeca godisnje ne trosi vise od 100 milina ali nasa RS na ovaj nacin pokazuje da je RS neupitna, da ima stabilnu vlast, odrziv budzet, da se ne zadujemo, da nema korupcije, nepotizma, pljacke, da mladi ne odlaze…. Sva ta njihova konsolidacija, rjesenja, SAPovi i sta vec sve ne valjaju nisu potrebni nikome osim njima da mogu da ukradu milion KM.

  Objavljen: 17.07.2018. Ističe: 03.08.2018. 09:00 ID tendera: 3347666
  Nabavka usluga implementacije sistema za konsolidaciju poslovne štampe za potrebe UKC Republike Srpske
  Oglašavač: Univerzitetski klinički centar Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 03.08.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1255-1-2-509-3-174/18

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 180.000,00

 • Lanaco i licence

  Lanacu novih 1.36 miliona KM za licence. Nema kraja informatickoj mafiji kako se vidi. Lanaco, Prointer, MMSCODE su sve Bajini projekti koji samo ove godine treba da uzmu 100 miliona KM.

  Dodjela tendera – Održavanje Oracle licenci
  Oglašavač: Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1110-1-2-1-5-67/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1110-1-2-1-3-15/18

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM: 1.366.032,60

  IV 2.c. Datum zaključenja okvirnog sporazuma 16.7.2018.

 • ZZZRS i Prointer u 2018

  Zavod za zaposljavanje RS ulaze stotine hiljada KM u opremu, mrezu i racunare koje im isporucuje Prointer i njegove firme. O kom obimu se radi, dovoljno je reci da su intezivno poceli da kriju objave dobitnika na tenderima jer kako objasniti toliko trosenje narodnih para i to samo sa jednom firmom, firmom kojom upravlja sin Igor Dodik. Od oktobra kada crveni kmeri padnu, ima svi da propricamo, i onda ne u Tunjice, nego cete ici u Zenicu, a u zenici znate sta sledi, ponesite sapuna…

 • Novih 2.4 miliona KM za Prointer. RS postaje super moderna drzava koja po glavi stanovnika ubjedljivo najvise investira od svih drzava. Sin Igor gleda da modernizuje RS na sve moguce nacine jer to je jedini nacin da budemo samostalni i nezavisni, i sve u interesu RS. Pljackaj sine i ne okreci se…

  Objavljen: 27.07.2018. Ističe: 12.09.2018. 11:00
  Infrastruktura za uspostavljanje Nacionalnog centra za upravljanje digitalnim identitetima
  Oglašavač: Agencija za informaciono društvo RS
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 12.09.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  562-1-1-1-3-1/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  JU “AGENCIJA ZA INFORMACIONO DRUŠTVO REPUBLIKE SRPSKE”
  IDB/JIB
  4402814870001

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 2.393.162,00

 • Microsoft i nasa RS

  Novih 5.5 miliona za Lanaco, Baju, sina Igora i njegove familije. Bravo, bravo, bravo gospodo. Vi ste dokaz nevidjene pljacke i otimacine u predhodnih 10 godina. Ovo nije zabiljezeno.
  Dodjela tendera – Nabavka Microsoft licenci i proizvoda za naredni trogodišnji period (Obnova Microsoft Enterprise Subscription ugovora 2018-2020)
  Oglašavač: Vlada Republike Srpske
  Dodela objavljena: 30.07.2018.
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  161-1-1-10-3-7/18
  II 3.c. Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM 5.128.000,00
  II 6. Ukupna količina ili obim okvirnog sporazuma 5.128.000,00

 • Ratkovski

  Pa tu ima masa krivičnih djela u sticaju, sve preko milon sunce ti poljubim, pa ovo nema nigdje u svijetu, otimaju stotine miliona i šepure se lagano.

  • Ove, 2018 godine, Lanaco, Prointer i MMSCODE ce ugovoriti oko 100 miliona KM posla sa RS. Svoja rjesenja ne prodaju stranim kompanijma, niti ovim domacim tajkunima i privatnicima ali RS prodaju sakom i kapom, toliko da nemogu sve da stignu…Sve miionski projekti koji se ne mogu naci ni u bogatijim drzama i vecim dravama kakva je Srbija ili Hrvatska. To sve govori o velicini pljacke i otimacine.

 • Posao od 23 miliona firmi, koja je juce tj prije dvije godine osnovana, koja nije imala dosada promet veci od 600.000KM. Ali kada iza vas stoji Kaja, Tegeltija, vlasnici Venere i prevarant Bojic onda Sretno ti bilo RS.
  Dodela objavljena: 06.08.2018.
  Dodjela tendera – Integrisani zdravstveni informacioni sistem
  Oglašavač: Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  273-2-2-153-5-241/18
  Broj obavještenja o nabavci
  273-2-2-153-3-107/17

  I 3.b. Trajanje okvirnog sporazuma
  27.7.2018. – 27.8.2020.

  II 3.c. Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  22991452,99

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1MMSCODE d.o.o.
  4402582480007 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli okvirnog sporazuma

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM
  22980819,00

 • UKCRS i Prointer

  Novi tender i novih 850.000KM bez PDV za Prointer. Kako znamo da je Prointer, pa pogledate tenderski zahtjev i vidite sertifikate koji se traze. Iako se radi o opremi i licencama koje u BIH moze da isporuci najmanje 10 IT firmi, na kraju ce Prointer biti jedini ponudjac. Gledajuci tenderom trazeno, cijene na trzistu, jasno je da se radi o cistoj zaradi od skoro 500.000KM, sto je i moguce samo kad se moze javiti samo jedan ponudjac. Sine Igore, tata te dobro naucio poslu. Nema u tebi nimalo ljudske note kada na ovaj nacin otimas od nase djece, majki, oceva, baka i deka. Ljudi, narode gledajte ga u oci, uprite prstom u njega kad ga vidite, pokazite djeci svojoj ko im otima buducnost pljackajuci RS. I dalje samo jako i bahato, zahvaljujuci i direktoru Bojanu Vujicu, vec poznatom poganom i malom covjeku.

  Objavljen: 10.08.2018. Ističe: 27.09.2018. 09:00
  Nabavka Virtual Desktop infrastrukture i Windows licenci
  Oglašavač: Univerzitetski klinički centar Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 27.09.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1255-1-1-576-3-199/18

  I 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 850.000,00

 • Putevi RS i Baja

  Nova istorijska pljacka, u kombinaciji Putevi RS, Lanaco i Prointer za 30 korisnika ERP rjesenja i 30 korisnika DMS rjesenja sa serverima planiraju da izdvoje 3.5 miliona KM. To je apsolutni rekord kada govorimo o ERP i DMS. Kome treba SAP za 30 korisnika. Samo jako, samo hrabro, sve ce RS da podnese jer para ima na sve strane. Bravo Baja, sine Igore, samo za narod o RS, srpstvu, Bakiru, a vamo milione pljackate.

  Objavljen: 20.08.2018. Ističe: 20.09.2018. 12:00
  Nabavka i implementacija poslovnog softvera
  Oglašavač: Putevi Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 19.09.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  750-2-2-58-3-56/18

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 3.076.923,08

 • Placenici

  Lijepo je sjediti i raditi u Prointeru i Lanacu, primas platu, radis i odradjujes posao i time ucestovovati u najvecoj pljacki srpskog naroda u istoriji. Otimate od nase djece, svojih majki, oceva, brace i sestara. Gledate li sta radi Ninic i sin Igor sa debelguzim Bojanom, kako se bahate, pljackaju, otimaju, trose, unistavaju vam buducnost tu RS, i vama i djeci. Sta cete jednog dana reci kad ne bude ovih kabadahija, sta cete reci svojoj djeci…da ste radili samo svoj posao i da niste znali da ucestvujete u milionskim pljackama fonda zdravstva, klinickog centra banja luka, zavoda za zaposljavanje, rugip-a, elektroprivrede itd. Imate obraza se kesiti i smijati dok uzivate u platama koje su pljackom stecene, otete od nas svih. Kako to da mozete da nas gledate u oci i pricate nam kako se bavite informatikom, svojim roditeljima pricate kako ste i vi baje u vasem poslu….sram vas bilo, malo razmilistite, manje se smijte, manje se bahatite…

 • Putevi RS i SAP, Lanaco, Prointer

  Objavljen: 20.08.2018. Ističe: 20.09.2018. 12:00
  Nabavka i implementacija poslovnog softvera
  Oglašavač: Putevi republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 19.09.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  750-2-2-58-3-56/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  JAVNO PREDUZEĆE “PUTEVI REPUBLIKE SRPSKE” DRUŠTVO SA OGRANIČENOM
  ODGOVORNOŠĆU BANJA LUKA
  IDB/JIB
  4401723780003

  I 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM
  3.076.923,08

  Posao je namjenjen SAP-u, a time je jasno da to radi Lanaco i Prointer. Tenderom je trazeno 30 korisnika SAP i 30 korisnika DMS programa. Zaista smijesno da se daje 3,6 miliona KM za 30 korisnika SAP i DMS rjesenja.

  • Kupuje se SAP, vjerovali ili ne, za 30 korisnika, za 3.6 miliona KM (Tenderom se trazi da ponudjeni softver treba da ima minimalno 1000 referenci, iako je specifikacijom jasno da to moze zadovoljiti i softver od 10.000KM, vjerovali ili ne. Sve ostalo je kao specifikacija navedeno radi tendera a nece se koristi. Uzgred receno SAP je lokalizovan za RS i BIH kao da je RS na Marsu. U dogovoru je posredovao Planetsoft/Jarici jer oni drmaju Putevima RS u korist DNS-a i Pavica, a izvodjaci direktni i indirektni su Prointer i Lanaco. Gledajuci cijeli tender, 2 miliona KM od ova 3,6 su pare za Baju, sina Igora, Nesica i Pavica. Isti posao i kalkulacija je bila i za obiljezavanja znakova gdje je poznato da posao od 3.5 miliona KM je zapravo kostao 500.000KM, a 2 miliona je dato Baji, a 1 milion Planetsoftu. Samo tako, do propasti. Ovo su pare kojim ce Baja da kupuje opozicione poltrone poslije izbora.

 • FZO RS i Prointer

  Fond zdravstva RS zajedno sa Prointerom sprovodi novi tender za opremu, opremanje datacentra, ovo, ono, gore dole ali opet preko 700.000KM za opremu na koju ce se prijaviti samo jedan ponudjac i to Prointer…Bingo!!!!!

  Objavljen: 23.08.2018. Ističe: 02.10.2018. 12:00
  Opremanje Data Centra
  Oglašavač: Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 02.10.2018.
  Tenderska dokumentacija je objavljena na portalu javnih nabavki ali je potrebno da je lično preuzmete sa portala!
  Priložena dokumentacija se može koristiti samo za uvid u zahteve tendera.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  273-1-1-249-3-256/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA REPUBLIKE SRPSKE
  IDB/JIB
  4400965150008

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM
  683760,00

  II 9. Trajanje ugovora ili rok izvršenja
  60 dana

 • Sirius 2010 i Prointer

  Firma Sirius 2010 iz Kotor Varosi postaje ozbiljan dobavljac IT usluga u Poreskoj upravi RS i Sumama RS. Nagradno pitanje za sve: Ko stoji iza ovih poslova? Odgovor svima poznat, Prointer. Bravo sine Igore, bravo Baja. Zamislite firma iz Kotor Varosi, sa jednim zaposlenim, ozbiljan milionski dobavljac IT rjesenja i usluga Porekoj upravi RS i Sumam RS. ahahahahahaahaaa pitanje je samo vremana kada ce sve da stane i propadne.

  Dodela objavljena: 03.09.2018.
  Dodjela tendera – Produženje licenci za korištenje IKT infrastrukture za ERP sistem
  Oglašavač: Elektroprenos – Elektroprijenos BiH
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  1280-1-2-44-5-109/18
  Broj obavještenja o nabavci
  1280-1-2-44-3-73/18

  II 4.b. Kratak opis predmeta ugovora
  Predmet ovog postupka je nabavka produženja licenci i garancije na ispravnost i rad uređaja IKT infrastrukture za ERP
  sistem.

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
  Jedan ponuđač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Općina/Grad
  Država
  1Informacioni inžinjering “Sirius 2010”
  4402692070009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina
  doo Kotor Varoš

  IV 2. Informacije o dodjeli ugovora

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  149997,95

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  23.8.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  2IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  149997,95

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  149997,95

 • Jos jedan tender u intresu RS, sina Igora, tate Dodika i srpskog naroda u cjelini. Po ko zna koji tender na Paprikovcu sa samo jednim ciljem, onim za nasu Republiku Srpsku. Osovina Stevandic i Todorovic rade odlicno posao.

  Objavljen: 05.09.2018. Ističe: 28.09.2018. 09:00
  Tender radi interventnog održavanje mrežne i serverske opreme sa backup lokacijom i rezervnim uređajima za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
  Oglašavač: Univerzitetski klinički centar Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 28.09.2018.

  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  1255-1-2-609-3-224/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske
  IDB/JIB
  4400928890000

  II 6.a. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM
  280000,00

 • Sin Igor jasi Poreskom upravom RS

  Sin Igor jasi i jasi Poreskom upravom RS, i ne popusta, a Zora sve trpi, slusa i sprovodi u interesu RS i srpskog naroda.

  Dodela objavljena: 18.09.2018. ID tendera: 3286022
  Dodjela tendera – Nabavka usluga održavanja informacione infrastrukture
  Oglašavač: Poreska uprava Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  221-1-2-19-5-29/18
  Broj obavještenja o nabavci
  221-1-2-19-3-14/18

  ODJELJAK I: UGOVORNI ORGAN

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  PORESKA UPRAVA REPUBLIKE SRPSKE
  IDB/JIB
  4401565850007

  II 6. Ukupna količina ili obim okvirnog sporazuma
  50.000

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  R.Br.
  Naziv
  IDB/JIB
  Opština/Grad
  Država
  1PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2. Informacije o dodjeli okvirnog sporazuma

  IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
  50000,00

  IV 2.c. Datum zaključenja okvirnog sporaѕuma
  19.8.2018.

 • Lanaco sa Elektrokrajinom

  Lanaco sa Elektrokrajinom pregovarackim postupkom 100.000KM za odrzavanje programa za zarade i kadrovsku evidenciju. RAdmanovic se opet raduje jer 10 godina dobije dio od ovog posla.

  Dodela objavljena: 18.09.2018. ID tendera: 3492836
  Dodjela tendera – Održavanje aplikativnog softvera za poslovni informacioni sistem (kadrovska evidencija, zarade i radni zadaci)
  Oglašavač: Elektrokrajina
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  741-4-2-69-5-105/18

  I 1. Podaci o ugovornom organu
  Naziv
  MJEŠOVITI HOLDING “ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE” – MATIČNO
  PREDUZEĆE A.D. TREBINJE – ZAVISNO PREDUZEĆE “ELEKTROKRAJINA”
  AKCIONARSKO DRUŠTVO BANJA LUKA
  IDB/JIB

  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  Jedan ponudjač
  1LANACO DOO
  4400853190007 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  99600,00

  IV 2.b. Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM
  99600,00

  IV 2.c. Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma
  17.9.2018.

  IV 2.d. Broj primljenih ponuda
  1IV 2.e. Broj prihvatljivih ponuda
  1IV 2.f. Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  99600,00

  IV 2.g. Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM
  99600,00

  ANEKS C2
  a) Uslov iz Zakona za primjenu “Pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci”
  Član 21. Stav (1) Tačka c)
  b) Razlozi za primjenu “Pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci”
  Predmet nabavke su usluge koje podliježu zaštiti autorskih prava.
  c) Broj ponudjača sa kojima ste pregovarali
  1d) Naziv ponudjača sa kojima ste pregovarali
  LANACO DOO

 • Republika Srpska to smo mi.

  Novi klijent Prointera su Vode RS. Sve sto ima u nazivu RS ili Republika Srpska su pravi klijenti Prointera i veselog sina Igora. Sve u interesu RS samo to narod ne vidi.

  Dodjela objavljena: 09.01.2019.
  Dodjela tendera – Nabavka IT opreme i umrežavanje udaljenih kancelarija u jedinstvenu domensku mrežu
  Oglašavač: Vode Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  Dodjela tendera – Nabavka IT opreme i umrežavanje udaljenih kancelarija u jedinstvenu domensku mrežu​

  Lista pobjednika
  Prointer ITSS
  Stevana Mokranjca 2
  78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina

 • Vlada RS i Prointer

  Sve sto u nazivu ima RS zaduzen je Prointer tj. sin Igor. Vlada RS i Prointer, i ovaj puta u interesu RS i sprskog naroda!!! Samo, ne smije se zaboraviti da jedinstven stav, bez alternativnog pogleda na svijet i drugačijeg mišljenja, često vodi u suprotnost demokratiji – u oligarhiju, autokratiju, naposlijetku u diktaturu. Zivjela RS i Srbija sa Dodikom i Vucicem, jer samo oni znaju kako se vodi srpski narod.

  Dodela objavljena: 11.01.2019.
  Dodjela tendera – Održavanje Data Centra i infrastrukture Informacionog sistema Vlade Republike Srpske
  Oglašavač: Vlada Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  161-1-2-26-5-2/19
  Broj obavještenja o nabavci
  161-1-2-26-3-14/18
  II 9. Trajanje ugovora ili rok izvršenja
  12 mjeseci
  IV 1. Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  1PROINTER ITSS DOO
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM
  255600,00

 • ← Older Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+