Capital.ba

Poziv za odabir korisnika projekta “Škola liderstva”

18.10.2012. / 15:54

PRIJEDOR, Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora raspisala je javni poziv za odabir korisnika projekta “Škola liderstva” koji se realizuje u Prijedoru, a na koji se mogu prijaviti mladi talentovani ljudi koji su već pokazali svoje sposobnosti u društvenim, kulturnim, obrazovnim, sportskim ili naučnim oblastima.

“Odabrani korisnici imaće priliku za nastavak ličnog, profesionalnog i obrazovnog usavršavanja sticanjem različitih korisnih vještina koje se trenutno ne mogu steći u redovnom sistemu obrazovanja”, saopšteno je iz Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

Prednost pri odabiru imaće mladi koji su nezaposleni, koji žele studirati u inostranstvu, pokrenuti sopstveni posao, naučiti kako napisati biznis plan ili projektni prijedlog, realizovati sopstveni projekat i koji se žele takmičiti i ostvarivati rezultate po kojima će biti prepoznatljivi.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sajta www.fondacijazajednickiput.org, Facebook grupe Škola Liderstva, telefona 064/427-83-57 ili adrese [email protected], a javni poziv otvoren je do 25. oktobra.

Novoosnovana fondacija “Zajednički put” Prijedor predstavila je polovinom septembra svoj prvi projekat pod nazivom “Škola liderstva”, čiji je cilj razvijanje adekvatnog metoda rada sa mladima koji posjeduju različite psihofizičke osobine i žive u različitim uslovima.

Projekat ima četiri programske oblasti predviđene za narednih šest mjeseci: zapošljavanje/tržište rada, preduzetništvo i samozapošljavanje, društvena odgovornost i projektni menadžment.

Predsjednik Fondacije Sebira Hofman, Prijedorčanka sa američkom adresom, 15 godina radi u sličnoj fondaciji koju u cijelosti finansira država Florida, a koja je posvećena licima sa posebnim potrebama.

Projekat “Škola liderstva” podržali su ministarstva prosvjete i kulture i porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Grad Prijedor, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Srpske i Fondacija “Asisted living of Florida” iz SAD.

Partneri u projektu su Javna ustanova “Centar Sunce” Prijedor, kino “Kozara” Prijedor, Agencija “Spektar” Banjaluke i CISO centar Prijedor.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti