Piletina iz Brazila ispravna, uvoza govedine nije bilo
25.03.2017. / 8:15
PODGORICA, U Crnoj Gori u 2017. godini nije bilo uvoza goveđeg mesa iz Brazila, a za četiri pošiljke piletine od 104 tone analize su pokazale da su bile ispravne, saopšteno je iz crnogorske Uprave za inspekciju.
Analize su rađene u akreditovanim laboratorijama Crne Gore, u Centru za Ekotoksikološka ispitivanja i specijalističkoj Veterinarskoj laboratoriji.
Iz Uprave navode da se ispitivanja rade na osnovu uredbi koje su donesene u 2016. godini i usaglašene su sa EU zakonodavstvom.
Pošiljke koje stižu iz Brazila, kontrolišu se na graničnom prelazu u Luci Bar.
Sprovodi se identifikaciona provjera, provjera dokumentacije, fizički pregled pošiljke i uzimanje uzoraka za analizu.
Na svaku pošiljku proizvođač je stavio deklaraciju sa ovalnim pečatom, bar kodom, rokom upotrebe i lotom.
Zbirna pakovanja prati deklaracija prevedena na crnogorski jezik od strane proizvođača, navedeno je u saopštenju.
Uprava navodi da se uvoz odobrava na osnovu rješenja Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i Fitosanitarne poslove.
Glavni veterinarski inspektor Mirjana Drašković ranije je izjavila da je na crnogorsko tržište uvezeno 100 tona mesa iz Brazila, prije svega piletine i da Crna Gora provjere ne radi u skladu sa evropskim standardima. Srna
Tagovi: brazilcrna goragovedinaMirjana Draškovićpiletinauvozzaraženo meso
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]