Capital.ba

Netransparentna nabavka Inspekcijskog informacionog sistema

19.08.2019. / 16:17

BANJALUKA – Republička uprava za inspekcijske poslove – Inspektorat RS dobiće do kraja godine novi Inspekcijski informacioni sistem (IMS) čiju nabavku sprovodi pregovaračkim putem, bez obavještenja o nabavci.

Naime, Inspektorat je tender za nabavku usluga nadogradnje IMS-a, pregovaračkim postupkom, objavio samo na svom sajtu, bez objave obavještenja o nabavci na portalu javnih nabavki.

Rok za prijem zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku istekao je danas u 12 časova, a u Inspektoratu do objave teksta nisu rekli koliko je ponuda i od kojih firmi pristiglo.

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 726.500 KM bez PDV-a, odnosno 850.005 KM sa uračunatim porezom.

Nabavka će se finansirati iz budžetskih sredstava za javne investicije Republike Srpske za 2019. godinu.

U pitanju su usluge programiranja aplikacionog softvera, a rok izvršenja usluga je kraj 2019. godine. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena.

Pregovarački postupak

Pregovarački postupak za nabavku predmetnih usluga će biti proveden kroz  četiri  faze postupka.

Prva faza je pretkvalifikacija koja se odnosi na provjeru kvalifikovanosti kandidata koji je dostavio zahtjeve za učešće na osnovu tenderske dokumentacije.

Nakon  što  u Inspektoratu  na  osnovu  dostavljenih  zahtjeva  za  učešće  utvrde  da  je kandidat  kvalifikovan, kompetentan,  pouzdan  i  sposoban  za  izvršenje  ugovora, pozvaće ga da pristupi drugoj fazi, odnosno da podnese početnu ponudu.

Na osnovu cijene početne ponude, Inspektorat će pozvati ponuđače na pregovore i nakon izvršenih pregovora, pozvaće ih da u određenom roku dostave svoje konačne ponude.

Na osnovu konačnih ponuda Inspektorat će donijeti odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Postojeći IMS u upotrebi od 2010. godine

Početkom 2010. godine sa primjenom IMS svi republički inspektori su prešli na novi način rada i inspekcijskog nadzora.

Primjenom IMS-a elektronski je vođeno oko 90.000 predmeta nadzora u unutrašnjosti i kreirano više od 200.000 akata.

„Nakon više od devet godina rada IMS-a, nužno je primarno izvršiti tehničku migraciju sistema na novu tehnološku platformu, migrirati postojeće produkcijske podatke te dograditi sistem sa novim funkcionalnostima“, navodi Inspektorat RS u tenderskoj dokumentaciji.

Vršilac dužnosti direktora Inspektorata je Danijela Batar, kadar Socijalističke partije, a u toku je konkurs za izbor direktora o čemu je CAPITAL pisao u tekstu “Novo namještanje konkursa za direktora Inspektorata RS”.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Netransparentna nabavka Inspekcijskog informacionog sistema

  1. asfafsasf

   fasfasf