Capital.ba

Direktor „Farmlanda“ postavljen za šefa naplate u „Elektrokrajini“

11.04.2019. / 13:19

BANJALUKA – Naplatom i prodajom u „Elektrokrajini“ počeo je da rukovodi Mladenko Topalović, direktor propale Govedarske farme „Farmland“ iz Nove Topole, saznaje portal CAPITAL.

farmland elektrokrajina

Topalović je prije nekoliko dana postavljen za rukovodioca Službe naplate i prodaje u „Elektrokrajini“, kojom je do sada rukovodio Vid Kelečević, suprug bivšeg poslanika SNSD-a Snježane Kelečević.

Prema saznanju CAPITAL-a Topalović je već bio u kontroli pojedinih radnih jedinica koje posluju u sastavu „Elektrokrajine“.

On će kao rukovodilac Službe naplate i prodaje na nivou „Elektrokrajine“ biti šef rukovodiocima iste službe u svakoj od 12 elektrodistribucija u sklopu „Elektrokrajine“ te na taj način nadležan za sva dugovanja, otpise dugova, potraživanja, isključenja struje i dijelom za distributivne gubitke, za koje je nadležna i tehnička služba.

Mladenko Topalović se u Okružnom privrednom sudu Banjaluka i u registru Agencije za posredničke, informatičke i finasijske usluge (APIF) RS vodi kao direktor „Farmlanda“.

„Farmland“ ne radi i ima milionska poreska dugovanja, ali Vlada i Poreska uprava Republike Srpske u tome ne vide ništa sporno, ne pokreću stečaj i umjesto da raskinu koncesiju, sa tim preduzećem zaključuju Aneks Ugovora o korišćenju stotina hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a za koje ova farma ne plaća koncesionu naknadu.

Portal CAPITAL pisao je da je Aneksom „Farmlandu“ smanjena površina državnog zemljišta, ali i da je problematično zašto im je Ministarstvo poljoprivrede uopšte legalizovalo nastavak korišćenja više od 860 hektara zemljišta za koje ne plaćaju dažbine, a za koje istovremeno postoji ogromno interesovanje drugih poljoprivrednika iz Gradiške.

„Farmland“ je, prema podacima Poreske uprave RS, na kraju januara imao dug od 4,73 miliona KM za poreze, doprinose i koncesionu naknadu.

Vlada Srpske posluje s mrtvim „Farmlandom“

 „Poreska uprava ignoriše milionska dugovanja „Farmlanda““.

Radnici u „Farmlandu“ zatekli pustoš

Promjene u „Elektrokrajini“ počele su sa dolaskom na njeno čelo Dragana Čavića, predsjednika Narodnog demokratskog pokreta (NDP), o čemu je CAPITAL pisao. Kadrovske promjene dovele su i do sukoba u SNSD-u.

Pljušte smjene i otkazi u „Elektrokrajini“

Sukob u SNSD-u zbog promjena u „Elektrokrajini“

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Direktor „Farmlanda“ postavljen za šefa naplate u „Elektrokrajini“

  1. Tonković Jadranka

   Znači , propast , zvanično !

  2. Swiss

   Sad kad krene ugradnja u otpise dugova. Moj je zivot svicarska…

  3. Efendija

   Za vrijeme predsjedničkog mandata Dragana Čavića izvršena je privatizacija Topole i nastao je famozni Farmaland. Dragan Čavić je blizak intimus Dragana Vasiljevića i godinama se nalazio na Vasiljevićevom platnom spisku. Vukanoviću evo idealne priče za tebe!

  4. SAKUPLJAČI PERJA

   Došlo vrijeme da Vasiljević i Gašpar ponovo mamuzaju Republiku Srpsku i njene javne finansije jer stara kobila Zorku Vidović nije više za mamuzanje. Zanimljivo je da su svi saradnici Dragana Vasiljevića dobili sudske epiloge počev od Stipančića i Krota pa do Gašpara osima naravno Vasiljevića. Doduše uspaniči se i on pomalo kada neko spomene da ga “radi” SIPA ali tada se uključuju Dodikovi saradnici da ispeglaju istragu. Mislim da je došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina pokrene istragu protiv Dragana Vasiljevića, a što se tiče njegovih krivičnih dijela sva su iz nadležnosti BiH počev od pranja novca pa do nelegalne trgovine oružjem.

  5. Miami heat

   Jarane ti pricas protiv vasiljevica, a nihe on glup, njega nema nigdje na papirima

  6. Kurir Dragan i njegovo konjce

   Za krivicno dijelo organizovanog kriminala ne treba potpis, ali u ovoj prici Vasiljevic nema neku vazni ulogu, on je obican kurir