Capital.ba

Kompanija Pepsico za Zapadni Balkan jedini dobitnik Top Employer priznanja u Bosni i Hercegovini

23.02.2018. / 11:45

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan, koja je od 2008. godine vlasnik kompanije Marbo d.o.o po prvi put je dobitnik prestižnog priznanja „Top Employers” za poslovanje u Bosni i Hercegovini. Priznanje dodjeljuje istoimeni internacionalni nezavisni institut sa sjedištem u Holandiji/Nizozemskoj, globalno certifirajući poslodavce koji su ostvarili najviše HR standarde.

Kompanija Marbo d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine posjeduje fabriku smještenu u Laktašima kod Banja Luke, kao i prodajnu i distributivnu mrežu koja pokriva tržište cijele Bosne i Hercegovine.

Postupak sertifikacije je dugotrajan proces istraživanja koji obuhvata internacionalnu Top Employer anketu najboljih HR praksi, kao i reviziju procesa vezanih za ljude od strane Grant Thorton Instituta, nezavisne revizorske kuće. Ovo je važno priznanje kojim Institut Top Employer nagrađuje samo one kompanije koje rade dobro u odnosu na širok spektar pokazatelja, ocjenjujući procese i prakse u vezi sa: razvojem talenata i zaposlenih; planiranjem karijera zaposlenih; zapošljavanjem; učenjem i razvojem; upravljanjem učinkom; liderstvom; upravljanjem razvojem karijera i uspjeha; platama i nagrađivanjem, kao i korporativnom kulturom.

Tokom prethodne godine kompanija PepsiCo Srbija sprovela je PepsiCo globalno istraživanje o zadovoljstvu zaposlenih (Organizational Health Survey), koje je značajno doprinijelo da kompanija osvoji prizananje Top Employer 2018.

Više o značaju ovog priznanja za kompaniju i njene uposlenike, rekao nam je Igor Grbić komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu,  PepsiCo Zapadni Balkan

Kompanija Marbo jedina je u Bosni i Hercegovini, koja je osvojila prestižno priznanje Top Employer. Po čemu se Marbo izdvojio na tržištu u odnosu na druge poslodavce?

Kompanija PepsiCo ulaganje u znanja i vještine svojih zaposlenih smatra najefektivnijom poslovnom investicijom i zaposlene  svojim najvrijednijim resursom. Naša poslovna filozofija pospješuje lični razvoj svih zaposlenih i odlična je prilika za mlade i ambiciozne ljude koji žele napraviti karijeru u velikoj kompaniji kao što je naša. Ličnu satisfakciju predstavlja mogućnost uticanja na karijerni put talentovanih ljudi koji PepsiCo kompaniju vide kao mjesto  gdje mogu realizovati svoje poslovne aspiracije. Osnova PepsiCo vrijednosti, filozofija „Poslovanje sa svrhom“ bazirana je na  održivom rastu koji se gradi kroz tri stuba: ljude, proizvode i brigu o planeti, što našu kompaniju čini najpoželjnijim ambijentom za rad i usavršavanje svakog pojedinca. Privlačenje talenata u PepsiCo kompaniju je naš prioritetni cilj, jer veliku organizaciju prvenstveno čine njeni zaposleni. Siguran sam da je sve to upravo ono što nas je izdvojilo na domaćem tržištu.

Možete li nam reći nešto više o samom priznanju?

Priznanje Top Employer dodjeljuje istoimeni internacionalni nezavisni institut sa sjedištem u Holandiji, globalno sertifikujući poslodavce koji su ostvarili najviše HR standarde. Postupak certifikacije je dugotrajan proces istraživanja koji obuhvata internacionalnu Top Employer anketu najboljih HR praksi, kao i reviziju procesa vezanih za ljude od strane Grant Thorton Instituta, nezavisne revizorske kuće. Ovo je važno priznanje kojim Institut Top Employer nagrađuje samo one kompanije koje rade dobro u odnosu na širok spektar pokazatelja, ocjenjujući procese i prakse u vezi sa: razvojem talenata i zaposlenih; planiranjem karijera zaposlenih; zapošljavanjem; učenjem i razvojem; upravljanjem učinkom; liderstvom; upravljanjem razvojem karijera i uspjeha; platama i nagrađivanjem, kao i korporativnom kulturom.

Recite nam malo više o samoj kompaniji i vašim zaposlenima?

Kompanija PepsiCo posluje na tržištu Zapadnog Balkana od 2008. godine, i vlasnik je kompanije Marbo d.o.o. Na tržištu Bosne i Hercegovine Marbo posjeduje fabriku smještenu u Laktašima kod Banja Luke, kao i prodajnu i distributivnu mrežu koja pokriva tržište cijele Bosne i Hercegovine. Naši brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud su omiljeni među potrošačima i među liderima su u svojim kategorijama, a za njihov uspjeh su zaslužni i naši zaposleni.

Priznanje koje smo osvojili je  odraz našeg kontinuiranog rada i nastojanja da našim zaposlenima u cijeloj Bosni i Hercegovini pružimo najbolje moguće uslove za rad, nastojanja da privučemo, razvijamo i zadržimo talentovane ljude, kao i da ostanemo posvećeni bezbjednom i inkluzivnom radnom okruženju, prijatnom i stimulativnom za svakog pojedinca koji je dio TOP tima.

Kompanija PepsiCo, kako u globalnim okvirima, tako i lokalno, posvećena je ispunjavanju vizije „Poslovanja sa svrhom“ („Performance with Purpose“), a koje podrazumijeva održivost ljudi, održivost talenata i održivost životne sredine.

 

PR

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti

Komentari

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!