Capital.ba

Interesovanje za Stadion Banjaluka i revitalizaciju Kastela

09.10.2012. / 16:29

BANJALUKA, Na Međunarodnom sajmu nekretnina “Ekspo real 2012” u Minhenu potencijalni investitori pokazali su najviše interesovanja za projekte sportsko-rekreativnog kompleksa “Stadion Banjaluka” i revitalizacije tvrđave “Kastel”, te ulaganja u agroindustrijsku zonu Gradiška.

Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske sa partnerima iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Administrativne službe grada Banjaluka i opštine Gradiška, drugog dana sajma predstavili su projekte iz oblasti poljoprivrede, turizma, kao i raspoložive lokacije u slobodnim zonama u Gradišci i Banjaluci.

Šef kabineta ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Maja Balaban Lolić razgovarala je tom prilikom sa predstavnikom Udruženja proizvođača jabuke “Eva” iz Austrije, koji svoje proizvode izvoze u Rumuniju i Mađarsku i koji su izrazili želju da se sastanu sa proizvođačima jabuka iz Srpske sa ciljem zadovoljenja potreba tržišta na koja plasiraju svoje proizvode.

Razgovarano je i sa predstavnicima lanca brze hrane “Sabvej” i marketima “Peni” i “Eko vali” o mogućnostima plasmana domaćih proizvoda, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je drugog dana sajma zabilježen značajan broj posjetilaca štandu na kojem je u Minhenu predstavljena investiciona ponuda projekata iz Republike Srpske.

Na prezentaciji projekata i uspostavljanju kontakata sa investitorima, timu iz Republike Srpske pridružio se i šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović koji je omogućio kontakte sa investitorima iz Austrije, koji učestvuju na sajmu u Minhenu.

Na sajmu, koji se održava od 8. do 10. oktobra, uspostavljeni su i kontakti sa regionima Švedske, Poljske i Škotske, i razgovarano je o mogućnostima zajedničke saradnje u oblasti poljoprivrede, te povećanju robne razmjene u prehrambenoj industriji.

“Ekspo real” je najveći sajam poslovnih nekretnina i investicija u Evropi, koji se od 1998. godine svakog oktobra održava u Minhenu, i na kojem više od 80 odsto učesnika čine sami investitori i donosioci odluka. Srna

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti