Capital.ba

IKEA otvara 20 manjih prodavnica u Moskvi

16.10.2012. / 15:48

MOSKVA, Švedski proizvođač namještaja IKEA otvoriće 20 manjih prodavnica na oko 5.000 metara kvadratnih širom Moskve, što je dio strategije pridobijanja kupaca u ruskoj prijestonici, piše danas list “Izvestija”.

Gradska vlada Moskve ponudila je firmi IKEA lokacije na Transportnom prstenu i u bivšim industrijskim zonama, rekao je šef odjeljenja za trgovinu i usluge grada Moskve Aleksej Nemerjuk.

“Imajući u vidu specifičnosti Moskve, IKEA je razvila mini format prodavnica”, rekao je Nemerjuk, dodajući da gradska vlada razmatra planove otvaranja maloprodajnih lokacija.

Različiti takozvani maloprodajni formati, kao što su hipermarketi, male prodavnice, tržni centri, treba da budu jednako raspoređeni na teritoriji cijelog grada, kako Moskovljani ne bi morali da putuju preko cijele Moskve u prodavnicu, rekao je on, prenosi “RIA novosti”.

IKEA već ima tri prodajna objekta u Moskvi na površini od 30.000 metara kvadratnih i još 10 širom zemlje.

“Tražimo nove prodavnice koje će biti u blizini metro stanica i drugih sredstava javnog prevoza, kako bi približili kupce”, rekla je sekretar za štampu firme IKEA Marija Tihonova.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti