Capital.ba

Bing je najzagađeniji pretraživač

09.10.2012. / 18:49

NJUJORK, Rezultati pretrage na Bingu su najzagađeniji u odnosu na sve ostale pretraživače, pokazalo je istraživanje Sophosa.

Zagađenje rezultata pretrage ima za cilj da se zlonamjerni sajtovi kao što su oni na kojima se hostuju malveri, pojavljuju visoko u rezultatima pretrage popularnih ključnih riječi.

U mnogim slučajevima ova taktika napada je toliko uspješna da se sajtovi sa malverima ili drugim zlonamjernim sadržajima pojavljuju na prvoj stranici sa rezultatima pretrage, i to ponekad bolje pozicionirani od legitimnih sajtova. U posljednje vrijeme uočeno je značajno manipulisanje sa rezultatima pretrage slika.

SophosLabs blokira pokušaje preusmjeravanja korisnika sa rezultata pretrage na zlonamjerne sajtove i na taj način se došlo do podataka o obimu napada koji se oslanjaju na zagađenje rezultata pretrage.

Prema podacima Sophosa, dvije trećine blokiranih rezultata zagađene pretrage tokom prethodne dvije nedjelje je sa Binga, dok je 30 odsto takvih rezultata sa Googlea. Preostalih pet odsto su rezultati drugih pretraživača, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti