Capital.ba

Wine EnoGASTRO Vip Event: Konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

03.07.2021. / 16:17

ZADAR – Protekle srijede održan je Wine EnoGASTRO Vip Event u Zadru, u Hotelu Kolovare. Bez obzira na visoke temperature i činjenicu da je sezona već krenula, respektabilan broj ugostitelja i turističkih djelatnika došlo je poslušati edukativne radionice vrhunskih govornika i uživati u brojnim kvalitetnim proizvodima mnogih izlagača.

Wine EnoGASTRO Vip Event

Wine EnoGASTRO Vip Event

Govornici su bili Mira Šemić, Filip Savić, Mario Meštrović, Manuela Maras, Filip Sarilar i Nikolina Paleka, te su oni na svojim radionicama nastojali dio svog znanja prenijeti i ostalim ugostiteljima i vinarima u svrhu poboljšanja usluge.

U pauzama između radionica gosti su mogli isprobati proizvode brojnih izlagača: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich Wines, Ščurek vino iz Slovenije, Kopjar, Blato 1902, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Galić vina, Vinarija Florijanović, Vinari sa područja Zadarske županije – Kervin, Masvin, Vinarija Škaulj, Kraljevski vinogradi, Vina i likeri Fiolić, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Katunar estate Winery, Đanić rakija i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Metro, Mini mljekara Veronika, Auto centar Serdarević ovlašteni zastupnik Peugeot vozila, Vinarija Iuris, Dukat Hrvatska sa sirevima President, Scorpio ugo oprema iz Rijeke, Maraska, Sirana Gligora i voda Jana.

Glavni cilj organizatora događaja Dantesa Begića (agencija – Ricerca Mercato) bila je edukacija, zatim promocija enogastronomije i lokalnih proizvođača, podizanje kvalitete ponude i usluge i međusobno povezivanje partnera izlagača i ugostiteljskog sektora.

Kvalitet ovog događanja prepoznali su mnogi te su tako partneri ovog eventa Hrvatska turistička zajednica, Zadarska županija, Grad Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, a sam projekt je i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te nekoliko općina i gradova kao donatori projekta.

Uz druženje sa izlagačima posjetioci su mogli poslušati brojne radionice vrlo kvalitetnih govornika.

Takođe, održani su humanitarni Cooking Show i humanitarna degustacijska  večera sljubljivanja hrane i vina u čijoj su pripremi sudjelovali gastro chef Dragan Jovanović, kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko, kuhar Luka Dančulović,  Željko Sabalić te kuhari hotela Kolovare.

Gosti su mogli uživati u vrhunski pripremljenim jelima.

Prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.  PR

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!