ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Uprava „Alumine“ nagradila se sa 350.000 KM

Objavljeno u OSTALO

ZVORNIK – Uprava „Alumine“, kćerke firme Fabrike glinice (FG) „Birač“, donijela je odluku o isplati 350.000 KM bez odobrenja stečajnog upravnika FG kao Skupštine društva, kao i bez znanja Odbora povjerilaca. Od tog novca članovima Upravnog odbora i menadžmenta „Alumine“ isplaćene su prošle godine „nagrade“ od po 10.000 KM, a ove godine nešto manji iznosi jer nije bilo novca da jednokratne isplate budu veće, otkriva portal CAPITAL.

alumina

Predsjednik UO trenutno je Mile Matić, a članovi su Željko Đurić, Danijel Dragičević, Goran Maričić, Milan Baštinac, Pero Vasiljević i Milimir Govedarica.

Do promjena u UO došlo je krajem avgusta kada su smijenjeni Milorad Motika, Zoran Obrenović i Radislav Filipović, a na njihova mjesta imenovani Đurić, Dragičević i Baštinac.

O „nagradama“, koje su isplaćene članovima UO „Alumine“, vodila se žustra rasprava i na posljednje dvije sjednice Odbora povjerilaca FG „Birač“, koja je u stečaju, a u čijem je vlasništvu „Alumina“.

Stečajni upravnik FG „Birač“ Lazo Đurđević rekao je na sjednici Odbora povjerilaca krajem avgusta ove godine, da se članovi UO „Alumine“ „nagrađuju“.

„Ko se nagrađuje? Zašto se nagrađuje? Imaju platu i rade za platu! Pravilnik podrazumijeva da, ako je neko stvarno dao svoj doprinos, može dobiti 10, 20 ili 30 odsto. Gospoda su dobila prošle godine po 10 hiljada. Ove godine su trećinu isplaćivali, po 2.900 KM. Uporno im govorim da su indirektno u stečaju i da rade za platu“, naveo je Đurđević.

Đurđević je Odboru povjerilaca rekao da je UO „Alumine“ donio odluku o isplati 350.000 KM.

„Neki dan je isplaćeno Motiki, Matiću, Filipoviću, Obrenoviću i Maksimoviću po 3.900 KM, Aleksiću 2.300 KM, Maričiću 1.400 KM, Govedarici 1.300 KM i to je neka trećina jer nisu imali dovoljno novca da isplate jednokratno“, naveo je Matić.

Milomir Maksimović je direktor održavanja i investicija, a Radislav Filipović direktor proizvodnje i marketinga.

Član Odbora povjerilaca Tatjana Vranjković je upitala na osnovu čega su vršene isplate?

„Pitam ja vas! To je iz prošle godine. Isto je bilo i 2016. godine i prethodnih uz isto obrazloženje. Oni su sebi isplatili po 10.000 KM, Aleksić 6.000 KM itd“, istakao je Đurđević.

Vranjkovićeva je naglasila da ne može da vjeruje da su članovi UO mogli donijeti odluku o isplati 350.000 KM bez traženja saglasnosti Odbora povjerilaca.

Član Odbora Vaso Stanojević je rekao da nije u redu da stečajni upravnik pita Odbor zašto su isplaćene naknade.

„Zašto nemamo mjesečni izvještaj sa svim odlukama Upravnog odbora, stanjem potraživanja, dugovanja i zaliha. Jedno vrijeme smo imali mjesečne izvještaje koje ste nam prezentovali, ali je odjednom i to stalo. Zašto?“, upitao je Stanojević.

Đurđević je kazao da Odbor povjerilaca treba da zatraži izvještaje od Upravnog odbora, te je usvojeno da se traži mjesečno dostavljanje izvještaja o aktivnostima UO, odlukama koje usvajaju, te o odnosu obrtne imovine i obaveza zajedno sa pregledom zaliha.

Već na idućoj sjednici, 9. septembra, Odbor povjerilaca dobio je tražne izvještaje, te se opet raspravljalo o isplati 350.000 KM koju je odobrio UO „Alumine“.

“Puno toga bude na Odboru povjerilaca sa čime se mi upoznajemo što spada u opis redovnog poslovanja onoga ko se plaća da rukovodi i upravlja tim društvom, a sa druge strane kada se dijeli 350 hiljada, eto da se popune nečiji džepovi, nama se to kao povjeriocima ne daje i dobijamo obrazloženje da je to praksa koja godinama traje”, rekla je Vranjkovićeva.

Odbor se o izvještajima UO nije izjasnio nego je zaključeno da se isti razmatraju na idućoj sjednici Odbora.

„Alumina“ se nedavno zadužila za 10 miliona maraka kod Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske kako bi platila tekuće obaveze, struju, gas i dug prema „Željeznicama RS“, objavio je CAPITAL.

Upravni odbor firme „Alumina“ 27. avgusta izabrao je za predsjednika Uprave Milu Matića, nakon što je 22. avgusta sa te pozicije smijenjen Milorad Motika.

Nakon dva dana, odnosno 29. avgusta smijenjena su i tri člana Uprave kompanije „Alumina“ Milorad Motika, Zoran Obrenović i Radislav Filipović, a na njihova mjesta imenovani su Milan Baštinac, Danijel Dragičević i Željko Đurić, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu “Na Dodikov zahtjev smijenjena tri člana Uprave “Alumine””.

„Alumina“ je kćerka firma Fabrike glinice „Birač“ koja je u stečaju i njen je najprofitabilniji dio. Zapošljava oko 1.200 radnika.

Ova kompanija očekuje u 2019. godini prihod od oko 400 miliona KM, koji će biti iz izvoza, rekao je ranije Motika.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (136)

 • Kinez

  Ja se vratih sa Devicanskih, a vi u Alumini (Biracu) niste nista rijesili. Nema smisla.
  Ljudi, shvatite vec jednom da je Alumina veliki zalogaj, i da se oko tog zalogaja otima nekoliko razlicitih medjunarodnih, a nasih, mafijaskih grupa. I Litvanci su bili predstavnici jedne velike mafijaske korporacije. Na kraju ce neka mafija – medjunarodna a nasa – pobijediti.
  Kao sto mafijaske grupe, negdje domace a negdje medjunarodne, drze vise od pola drzave, odnosno privrede, u RS, ali i sire u regionu.
  To vam je takozvana prvobitna akumulacija kapitala, ili ; nemoj samo da me pitas kako sam zaradio prvi milion.
  Sve njih stiti pravosudna mafija, koju predstavljaju tuzioci i sudije sa kupljenim diplomama, i koje je na kljucna mjesta postavila neka od mafijaskih grupa (politicka mafija, gradjevinska, zdravstvena, urbanisticka, mediska, energetska, itakodalje).
  Ko ne moze da u svojoj drzavno firmi gleda to savremeno zlo, neka se okrene privatnom business-u. Malom, ali efikasnom. Tu te niko ne dira, jer ne zadires u interese mafije. malo platis reket – zastitu – kroz podmicivanje raznih inspektora, administrativnih sluzbenika, i slicno.
  Ukljucis se u neku vladajucu politicku stranku, da te ne bi derali do gole koze, i na kraju ti ostane neka crkavica za zivot.
  Ako ti nije dovoljno, podignes skupi kredit od neke mikrokreditne organizacije koje su uglavnom u rukama finansiske mafije ili, u prevodu, nasih politicara.
  Ne poznajem porodicu u RA koja nema neki potrosacki kredit, odnosno nije u duznickom ropstvu, kao uostalom i drzava. Zna li neko koliko Alumina ima kredita ? Ne zna ?
  Ako ti ni to nije dovoljno, posaljes dijete u inostranstvu da sluzi i radi za mrskog zapadnog neprijatelja i kapitalistu. I mirna Bosna.
  Zasto neko od vas ne prica o drogiranju omladine u Zvorniku, ali i sire u Zvornickoj opstini. Da li vam je poznato da, sve sto je porodica bogatija, veca je vjerovatnoca da se neko dijet eu toj porodici, ako ne i svi, drogiraju. Uglavnom se drogiraju djeca iz imucnih porodica jer su oni najvise na udaru narkomanske mafije, odnosno onih koji ih tipuju, i navlace na drogu.
  I dok guzonje trce za bogatstvom, koje sigurno nece ponijeti na onaj svijet, nemaju vremena da se posvete porodici. Zene im se, u vecini slucajeva, kurvaju, a djeca drogiraju.
  Narod bi rekao : sto dobijes na mostu (pljacki, kradji, otimanju…), izgibis na cupriji (drogiranje djece, kurvanje supruga, …).
  Svakodnevno po zvornickim kafanama, ali i sire, srecem te nase kvazi bogatase, biznismene. Ne vidim da su sretni. Imaju neke slinave mlade ljubavnice, jer je to modrno, dok istovremeno zapostavljaju porodicu. Sa zenom i djecom nisu izasli mjesecima u najobicniju setnju, a ne govorim neko ozbiljnije opustanje.
  Kad odu na godisnji, negdje na more, ne silaze sa telefona, jedaju u cosak uza zid, i stalno se nesto okrecu. Poneki povede i tjelohranitelja, tek toliko da se nadje zeni na usluzi. Zene im depresivne, a djecu i ne vode, jer su vec odrasli i rditelji su im dosadni. Smaraju.
  To vam je profil nasih biznismena i novopecenih bogatasa. Mogao bih jos, ali vi to bolje znate.
  Neka nam je dragi Bog na pomoci. Nema nam spasa.

 • Demijan

  Samo ti Vladimire kaci objave a matic i djurdjevic brste li brste a zaduzenja rastu li rastu…

 • Sindikalac

  Matic je lobirao i vjerovatno platio da dodje Motika da bi on ostao u fabrici da zataska svoje merifetluke od 2013te. Kad je vidio da nema nikaki znacajnih istraga, poceo je svrgavanje Motike. Sad je preko pajtosa Laze ponovo sebe promovisao kao spasioca Alumine ali, ovog puta je to malo teze jer su se stvari otele kontroli.Maticu, sad ti je vrijeme ili da skocis u Drinu ili da das ostavku i nestanes jer ovog puta ti nece proci tvoji marifetluci.

 • miso gotovac

  Kinez,dobro dosao.Kada je kafa.

 • miso gotovac

  Cujem, danas se pojavila shema organizacijske strukture koja je uzdrmala upravu.Obicno je u hodniku kao u mrtvacnici ,ali kazu danas je ta shema poboljsala cirkulaciju.Zna li neko o cemu je rec .

 • Pribojska Banja

  Pa dragi Miso, znas valjda da je onaj sto nos brise rukavom od polonjenog kaputa, sa iskrivljenom kravatom i izvucenom kosuljom iz pantalona, tu i dosao da napravi novu sistematizaciju. Pa onda nakon toga ide ciscenje. Prvo od portira pa sve do nekih direktora. Da se olabavi bilans i poveca dobit. Kako bi buduci vlasnici, a zna se vec koj, imali cistu situaciju. Nisu oni, a nece ni biti, socijalna ustanova kao drzavna Alumina.

 • Nedo P.

  E pribojska, sto ne rece o kome je rijec. Nego uvijeno.

 • Kosta

  Miso sve ostalo isto samo zamenili uloge. Sindikalac tarac po starom sa svalerkom, a zenetina mu samo bleji.

 • miso gotovac

  Kazu da je pisac SATIRICNO predstavio shemu i kumice,da bi mu i Radoje Domanovic pozavideo na remek delu knjizevnosti.Mene obraduje kada cujem da u toj bari ima intelektualaca.Zao mi sto nisam vidjeo taj knjizevni spektakl.Ima li neko snimak.Zamolio bih Vukelica da objavi.

 • Pero portir 1876

  Slinavi sa novom organizacionom semom pustio, u svom stilu, probni balon. Pustio je u hodnik da izseta kako bi vidio kako puk reaguje.
  Mafija je vanjsku semu vec dogovorila i karte razigrala, pa je dosao red na onu unutrasnju. Da se vide reakcije onih koji ce se prepoznati kao “tehnoloski” visak. A bice ih poprilicno. Da se unutar ne predje kriticna masa i dodje do pobune. Trebace neke skinuti sa drzavnih jasli, a banda zna da to nece ici bezbolno. E, zato se pusti probni balon da se ljudi malo naviknu, jer poslije ide lakse. Uvijek ide lakse kad se podmaze. Vrh SNSD-a se boji pobune mangupa u vlastitim redovima, posto ce oni biti najvise pogodjeni. Da se pripremimo za gledanje scene unutrasnjeg obracuna. Jer pojedinci iz vrha sekte, kad budu birali izmedju licnih – svojih – interesa i svoj8h clanova sekte, uvijek ce zrtvovati ove druge. Ko prezivi, pricace!!!

 • Coka

  A musavi brsti li brsti a malo i debelom daje…

 • Milko

  A slinavi sto se jos rukavom brise, skuplja li milione skuplja i pravi budale sve oko sebe.

 • Kod Novaka

  Ciji je, pa sad, Musavo/Slinavi. Debelog, Bajin, Tegeljtijin, Dukicev, Dordanov… Ili onih sto su ga malo kroz sake propustili. Dajte ljudi vise da to rijesimo

 • Coka

  On je svih ali na racun fabrike i radnika. Svima odreda ispunjava finansijske zelje i potrebe samo da bi i on mogao da brsti!

 • zoran

  Svi vi koji pod laznim imenom pisete komentare na racun Mileta Matica nemate hrabrosti da nekazem m…a da to kazete otvoreno a nebi me iznenadilo da ste niki od vas i bliski istom.Vase frustracije vise govore o vama nego o onom koga ljagate.
  Dok je vas takvih bezkicmenjaka Mile ce upravljati Aluminom dok god bude hteo jer mu niste dorasli ni u kom pogledu. Ako je i kriminalac on to radi sa stilom i mozete samo da mu pljunete pod prozor.

 • Milko

  E moj nazovi Zorane ili mile, to sto ljudi pisu je nista koji je to slino i ljiga. Niko se njega ne boji osim vas nekoliko uvlakaca koji ce najebati kad on zglajza i upropasti fabriku ko i sve ostalo sto je upropastio cega se dotako. A to kakav je kriminalac i koji mu je stil to ce tek biti tema!

 • Re Zoran

  Zorane brate, zasto se ti krijes iza imena “Zoran”. Sto ne rece prezime. Da li si stvarno Zoran, ili ti je to samo izmisljeno ime. Vidis, ono sto zamjeras drugima, radis i sam

 • zoran

  Mile Matic je najsposobniji menadzer u ZV a i mnogo sire, da nije tako nebi tako uspjesno godinama opstajao u takvoj visepartiskoj i licemerno-iskvarenoj drustvenoj okolini. U ZV tj. u Zvornickom SNSD postoji na desetine vukova i lovaca na politicke i menadjerske funkcije ali ih Mile uspjesno drzi na distanci iako bi ga svi smjenili istog casa. Krug ljudi koje poznaje Mile u RS Srbiji a i sire je fascinantan i to iz svih sfera drustveno-politickog zivota.
  ps. koristim pravo ime, i poznajem Mila dugo godina i po dobru a i po zlu.

 • CcCc

  Mnogi ovdje se slazu da je najsposobniji. Postavlja se pitanje za sta, i tu su misljenja podijeljena.

 • Pero

  Zorane, neko ko moze biti fasciniran doticnim pokazuje da nezna mnogo sto sta o doticnom ali da ima problem i sa obrazovanjem.
  Malo razmisljaj, ponekad i pomaze!

 • Kinez, za Misu

  Miso izvini, sa Djevicanskih sam otisao na Dunav. Imam neku tezgu u Novom Sadu. Sljegnem sa Fruske G. Na obale Dunava i tu opalim pecacku laganicu. Rijetko sa ti ja druze u ZV. Kad navratim, sto moram da poplacam racune, odem u Suncanu Reku, kod Soje, a u poslednje vrijeme u Glode na pastrmuku. U etno selo ili restoran. Smiruje me blagi huk toka Drinjace, jer na njoj sam rodjen i napravio prve korake. Kad dodjem i budem raspolozen za bistrenje politike, javicu ti se. A mozda te pozovem i na Frusku Goru. Zvornicani sve prate i snimaju. A meni nije do robijanja. Dosta mi je bilo. Pozdrav zemljacima

 • zoran

  Pero, gdje ti vidis da sam ja fasciniran Milom Maticem, ja sam samo izneo cinjenice jer da nije tako kao sto sam napisao nebi on bio na tom mestu. A sto se obrazovanja tice treba te pred komisiju pred kojom je Miso polagao pripravnicki pa bih videli tvoje znanje.

 • Marko ne ori drumove

  Dijelim Perino misljenje, mada bih mogao biti i rigorozniji. Zoran je MIle br. 2., ili njegov portparol. Ima hrabrosti jos da kaze da mu ne drzi …. stranu.
  Mada je tacno da u Zvoriku i ne postoji neki izbor strunih kadrova.
  Sve sto je nesto vrijedilo, ili je otislo trbuhom za kruhom, ili se povuklo u ilegalu, i ceka svojih 5 minuta. Koji nikada nece doci. Ako se ovako nastavi.

 • stručni kadar

  Stručni kadar se povukao se u ilegalu .

 • Pero

  Zorane, to sto je doticni na tom mjestu nije odraz bilo kog kvaliteta nego poltronstva, uvlacenja Lazi , Dukicu i slicnima, mesetarenja i zavrsavanja prljavih poslova na racun zaposlenih. On da je strucan i u cemu nebi bio u Zvorniku nego radio za neku ozbiljnu kompaniju gdje se trazi strucnost. Ali Zvornik je mjesto za mesetarenje i polu strucnake te se doticni i slicni njemu i bore da budu neko i nesto u takoj sredini.

 • Re Zoran

  Pusti Zorana. Ocevidno se njgovi vidici zavrsavaju u jadnom Zvorniku. Daj Boze da je vise od dva puta isao do Beograda.

 • Iko

  Dajte ljudi da se uozbiljimo. Pomenuti matic ne zasluzuje cak ni lose komentare a kamo li pozitivne. Skola Dragana Spasojevica koji je olicenje olosa. Od njega je ucio zanat kao i svi ostali nazovi biznismeni ili politicari Zvornika. NAZALOST!!!

 • Nenad

  Vidim da je pokrenuta kampanja protiv Marica, i da standardni botovi Zoke Debelog za sendvic pljuju. Svi su zaboravili ko je digao fabriku posle litvanaca sa kojima ste svi saradjivali. Ima Matic losih osobina kao i svi mi, al da je rijetko inteligentan i sposoban mendzer to mu niko ne moze osporiti. Fabrika bez njega bi propala za 2 mjeseca

 • Milko

  Nenade, on je digao fabriku posle litvanaca onoliko koliko i ti! On je sa tim tvojim zokom debelim isao u isti razred u obuci kako precicom ojaditi neku firmu ili licnost kod dragana spasojwvi a za koje je on jos uvijek, nazalost, nedostizni uzor. Pa jebo te bog, sto od ovkvih svi pametni odose vani??? Koji bre matic i bakraci! Covjek je u jadu kako sacuvati do sada prikupljeno a ne kako ce voditi firmu!

 • Re iko

  Slazem se sa Ikom 100%…
  Ajmo se uozbiljit!

 • Rudonja

  Nenade, po cemu su ti botovi oni koji tvog zoku dsbelog i doticnog stavljaju u isti kos? Izgleda si ti pod terapiom pa pises sta su ti rekli , nema veze sta je kontest!
  O jadna mu majka ko ga beani!

 • RE.RUDONJA

  Ucestvovao u prodaji istih,nasih fabrika u ;Estoniji i Italiji .Poslednji put (od vise puta za tu fabriku i vise drugih privrednih subjekata u gradu) je fabriku sjebao sa Jovom Ivanovicem.Oni su uzrocnici uposte dolaska Litvanaca,koji su je spasili pa opljackali zahvaljujuci poreskoj i njegovom pajtosu Bozovicu !Alumina je sada zaduzena do grla definitivno vec sada je nema i to u periodu od 6 godina najpogodnijih u okruzenju za privredjivanje u ovoj oblasti. On kada ode u Milice ili za pomocnika ministra te jade oko njega sto mu se u supak uvlace progonice prokletstvo do 9 koljena.

 • Rudonja

  Bravo, Pored Spasojevica mentor mu je bio i Jovo Ivanovic koji uz njegovu pomoc, a da se on malo okoristi, postade glavna faca u lopovluku a nije ekonomista! Pa covjeka zaboravise a on uziva! Matic proba da stgne taj lopovluk pa se nervira kako mu ne uspijeva!

 • Pero Portir

  Sta je sa zalihama gotovih proizvoda. Krenu li prodaja. Kakve su cijene.
  Alumina ne moze dugo trpiti teret zaliha. Trebaju joj obrtna sredstva.
  I Jevto Subotic je bio car i dijelio visoke plate dok je cijena glinice i zeolita na svjetskom trzistu dostizala maksimum, ali kada se ta situacija promijenila, Glinica dodje pred stecaj. Lako je biti dobar direktor kada su ti cijene same od sebe dobre, ali daj budi kada se trziste mijenja na dole.

 • Jablan

  Nemojte tako ljudi, carski je vo!

 • zoran

  Ja stvarno neznam sta se desava na ovom portalu. Botovi mjesaju babe i zabe. Dovoditi u kontekst ljude kao npr. Dragana Sposojevica i Jovu Ivanovica i Mila Matica iz perioda ratnih desavanja i njihovo upravljanje Glinicom sa sadasnjim situacijom je glupost. Glinica je svaki mjesec izdvajala u budzet opstne 500.000( pola miliona NJemackih maraka) za finansiranje plata boraca Zvornicke brigade u prevodu da nije bilo Glinice i ostalih preduzeca Zvornicke Opstine kao i privrednog i politickog rukovodstva Zvornicke opstine, danas bi vi svi zivjeli van Republike Srpske i ne bi lupali gluposti o stvarima koje ne poznajete niti ljudima cije ime niste dostojni izgovarati. I jos jedna stvar, Mile Matic je stvorio Drina Osiguranje, Novu Banku i bio je savetnik mnogim Zvornickim privatnicima na pocetku tokom i poslije rata.
  Mile Matic je institucija od koga mladji trebaju da uce .

 • Samo Portir

  Kukala ti majka sta se od njega moze nauciti obzirom ko su mu bili mentori i drugovi iz klupe? Koja crna institucija? Da nije toliko ljigav i koristan onima koji ga tu drze, ne bi mogao voditi ni kladionicu u mozartu.

 • Jablan

  Zorane, zar stvarno tebi i slicnima nije jasno da taki kao doticni, prave ambijent da svako normalan bjezi iz te jebene drzave. Pa sunce ti jebem taj nije dorastao da vodi na posten nacin ni svoje domacinstvo. I tu gleda kako ce prevariti zenu, sina ili cerku! Okani se corava posla zbog bliskosti sa doticnim od cega imas privremenu korist!

 • zoran

  Moj Jablane, kada covjeka vodi mrznja on se nemoze kontrolisati sta prica. Kada se ode u penziju iz Glinice, ljudi primaju iznos koji nije evropski ali je mnogo veci nego kad se ode iz privatnih i drugih proizvodnih preduzeca u ZV. Kada bi bilo vise takvih preduzeca i menadzera kao u Alumini, u ZV I RepubliciSrpskoj, ne bi niko odlazio vani. Ja sam jedan od onih koji je otisao vani i vjeruj mi da bih se sutra vratio kada bih mogao dobiti posao u Alumini ali to je nemoguce jer nisam clan vladajucih partija u ZV a nisam ni prijatelj Mila Matica ili drugih koji zaposljavaju u Aluminu.

 • Jablan

  Dakle, Zorane ti potvrdjujes da ako nisi prijatelj matica i drugih koji zaposlavaju u Alumini, nema sansi da se zaposlis! Pa kud ces goru atmosferu za zivot mladih i perspektivnih? Pa znog toga nema buducnosti sa takom politikom i takim likovima! Pa kud ces gor???

 • Rudonja

  Zorane, lupas mnogo! Zalutao si u svojim bezveznim nastojanjima da branis doticnog. Ako tako nastavis, zabranice ti da ga branis!

 • Velibor

  Pazi,350ooo podjeliti:upravnicima,
  pogona,sefovim,odeljenja,direktorima (izmisljenim,zbog visine plate,za podobne koji POTPISUJU POTROSNJU),
  upravnom odboru(u kome je expert Pero i jos veci Govedarica) i to protivzakonito ,govori sve o svima njima iza kojih se krije taj Vas nesretni EXPERT.Ekipa svaki mjesec kupuje:kola, nekretnine.Dukic dovozi zemlju, svi cute, Dukic trazi ziranta za kredit,firma u stecaju daje garanciju svi cute,Potkuj, grabi budi dio tima koji te stiti dokle ide ide.To je ON EXPERT ZA TRANZICIJU,a Alumine nema ,uskoro stecaj i za nju.

 • Re Velibor

  Znaci motiki iz srebrenice dovlacili zemlju a matic zbog toga dobi batine a sad maticu iz milica dovlace zemlju! Ko li ce dobiti batine?

 • Velibor

  Za te premije,pohlepnim primitivcima upravljao je famozni Matic,kao robotima.Njihovim potpisima na enormno uvecane troskove, oprao je pogonsko knjigovodstvo, tj.oprao pare, sto je prouzrokovalo nerentabilnost glinice i lagere iste a s druge strane povecane dugove dobavljacima.

 • Milka

  ooooo gospodjo Rubez, nismo te prepoznali. Ne mizes da prezalis sto su te naglavacke istjerali iz fabrike, pa piskaras po portalima za sendvic i sokic kao bot Zoke Debelog. Odlicno se svi sjecamo one kancelarije strave i uzasa, ispitivanja, naredjenja, slika litvanaca, kaznjavanja, smanjenja plata, otkazza. Doveli ste nas na prosjacki stap.

 • Radnik

  Maticu, sjebes li i ovu fabriku, skrivaces se kao karadzic i mladic ali ni to ti nece pomoci! Poceo si u tom pravcu ali pazi se! Posmartamo svaku marku kuda ide i sta se desava!

 • Risto

  Jesu li ovo prijetnje na portalu? Treba podijwti prijavu policiji protiv ovog sto se predstavlja kao radnik! Lako ce se preko ip adrese locirari ko je

 • Pravnik

  Dragi mazovi Risto, sto je radnik iznio je uslovno tj ako se nesto jako lose i nedopustivo za sudbinu radnika i sire desi.
  To sto ti iznosis je prijetnja na slobodu izrazavanja koja opominje da se neke lose stvari nesmiju desavati!
  Ti si ovdje neko koga bi trebalo provjeriti jer ti bezuslovno nekoga osudjujes.

 • Ugrozavanje

  Maticu savjet da ovo odamh prijavis policiji

 • zoran

  Radnik, zasto se ne javis Maticu mozda te uzme za savetnika a to vazi i za Jablana i Rudonju.

 • ← Older Comments Newer Comments →

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+