Unaprijediti konkurentnosti domaće proizvodnje
14.02.2017. / 7:15
BANJALUKA, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, direktor USAID-a za BiH Piter Dafi i direktor projekta “Farma dva” Adrijan Nil konstatovali su juče u Banjaluci da je potreban još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede.
“Potreban je još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede ako se imaju u vidu posljedice koje će na poljoprivredni sektor ostaviti potpisivanje adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu glavni fokus biti na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje.
Razgovarano je o glavnim ciljevima primjene projekta “Farma” i saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.
Projekat “Farma dva” finansiraju USAID i Vlada Švedske, a riječ je o petogodišnjem programu razvoja poljoprivrede i poljoprivrednog preduzetništva, koji se zasniva na ostvarenjima iz prethodnih aktivnosti USAID-a i Vlade Švedske. Srna
Tagovi: direktor projekta "Farma dva" Adrijan Nildirektor USAID-a za BiH Piter Dafdomaca proizvodnjaministarstvo poljoprivrede sumarstva i vododprivredestevo mirjanic
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]