Capital.ba

U Fondu PIO uspješno proveden projekat ISO 27001:2005

22.06.2012. / 13:03

BIJELJINA, U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske uspješno je proveden projekat upravljanja bezbjednošću informacijama ISO 27001:2005.

Nakon temeljnih provjera Tim auditora za ocjenu ispunjenosti uslova za usvajanje sistema ISO 27001:2005, potvrda o ispunjenosti uslova za usvajanje sistema došla je iz najvećeg akreditovanog tijela za kvalitet u svijetu SGD /Societe General de Surveillance SA System& Service Certifikation/ iz Švajcarske, saopšteno je iz Fonda PIO.

Direktor Fonda Mladen Milić rekao je da je ovaj projekat veliki uspjeh za zaposlene, te da doprinosi unapređenju sistema kvaliteta poslovanja u Fondu, jednoj od značajnijih inistitucija Republike Srpske.

“Ovim standardom ne može se pohvaliti veliki broj preduzeća i institucija, ne samo kod nas nego i u svijetu. Na prostoru bivše SFRJ sertifikat ISO 9001:2008 ima više od devet hiljada preduzeća i institucija, a ovaj sertifikat posjeduje nešto više od 40. Osim nas sertifikat ISO 27001:2005 ima samo Centralna banka BiH i dva preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija u Federaciji BiH”, rekao je Milić.

Provjere sistema trajale su od 18. do 21. juna ove godine.

U Fondu PIO prije ovog uspjeha, koji je došao u vrijeme obilježavanja 20 godina rada, već je postojao sistem ISO 9001:2008. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!