Capital.ba

Tegeltija: Preuzeti iskustva Srbije

02.10.2012. / 14:25

 BANJALUKA  Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić razgovarali su danas o fiskalnoj konsolidaciji koju sprovodi Vlada Srbije i o njihovim budućim mjerama čiji je cilj smanjenje deficita na jedan odsto BDP-a do kraja 2015. godine. Tegeltija je na sastanku u Banjaluci istakao zainteresovanost Republike Srpske za iskustva Ministarstva finansija i privrede Srbije u procesu podrške investicijama i zapošljavanju, koje sprovodi Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić naglasio je da je program podrške investicijama i zapošljavanju, koji sprovodi Vlada Srbije, najbolji program Vlade u posljednjih šest godina.

Dinkić je govorio o napretku u trajnom ukidanju 138 parafiskalnih nameta, na čijoj analizi radi i Ministarstvo finansija Republike Srpske, s namjerom da dugoročno poboljša poslovni ambijent za privlačenje novih investicija.

U saopštenju se navodi da će iskustva kolega iz Srbije mnogo pomoći Ministarstvu finansija Republike Srpske koje je, s ciljem realizacije uredbe o uslovima i načinu realizacije programa podrške investicijama i zapošljavanju, prvi put raspisalo javni oglas za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za realizaciju podrške investicijama i zapošljavanju.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti