Capital.ba

Srednji kurs dinara 117,92

21.03.2019. / 10:00

BEOGRAD, Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,9290 dinara za evro što je neznatna promjena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije.

Današnji kurs dinara prema evru je najjači u ovoj godini, a najslabiji je zabilježen 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

Dinar je na mjesečnom nivou jači prema evru za 0,2 odsto, na godišnjem za 0,4 procenta, i za 0,2 odsto u odnosu na početak godine.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u srijedu za 0,1 odsto na 103,8290 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru jači za 0,4 odsto nego prije mjesec dana, na godišnjem nivou slabiji za 7,0 procenata, a od početka godine je u padu za 0,4 posto.

NBS je kupila od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 50 miliona evra i prodala 130 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!