Capital.ba

Sorensen otvara projekat “EU podrška provođenju zakona”

09.10.2012. / 9:01

SARAJEVO, Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen otvoriće danas u Sarajevu konferenciju projekta “EU podrška provođenju zakona”, koji finansira EU sa sedam miliona evra kroz Instrument za pretpristupnu pomoć IPA 2010.

Projekat će podržati agencije za provođenje zakona kako bi bile spremne za izazove u vezi sa pristupanjem EU, a stalna obuka, izgradnja kapaciteta, pristup podacima i koordinacija policije radi borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije – pitanja su koja će se zajednički rješavati u okviru projekta.

Konferencija će biti organizovana u saradnji sa Ministarstvom bezbjednosti BiH i Delegacijom EU u BiH, kako bi bio obilježen zvanični početak projekta i predstavljeni njegovi ciljevi, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Na konferenciji će se obratiti i ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović, ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH Stanislav Čađo i Predrag Kurteš, te partneri u implementaciji – ministri unutrašnjih poslova Austrije i Slovenije.

Realizacija projekta “EU podrška provođenju zakona” počela je 2. maja i trajaće do 30. aprila 2014. godine. Partneri konzorcijuma na projektu su ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, Slovenije, Mađarske i njemačke pokrajine Brandenburg, te Međunarodni centar za razvoj politika migracija i Transparensi internešnel BiH.

Konferencija počinje u 11.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a konferencija za novinare biće održana u 12.30 časova u pres-sali na drugom spratu.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti