Capital.ba

Sberbank najbolja banka za poslovne transakcije u Centralnoj i Istočnoj Evropi

05.09.2019. / 14:06

BANJALUKA, Sberbank je pobjednik globalnog finansijskog takmičenja pod nazivom „Transaction Banking Awards“ za 2019. godinu. Organizator takmičenja, britanski magazin „The Banker“, drugi put za redom odao je priznanje Sberbank kao najboljoj banci za obavljanje poslovnih transakcija u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Učesnici su ove godine predstavili tri inovacije u pogledu svojih proizvoda, procedura i usluga. Sberbank se fokusirala na unaprijeđenje usluga platnog prometa, uvođenje jedinstvene mrežne usluge, te mobilne aplikacije za Cash-in-Transit uslugu, kao i digitalne korporativne kartice sa integrisanom telemedicinskom uslugom.

“Glavni zahtjevi koje klijenti stavljaju pred banku su kvalitet i brzina provođenja transakcija. Jedan od naših ključnih ciljeva jeste skratiti vrijeme, koje klijenti provode u komunikaciji sa bankom, što im ostavlja više vremena da se posvete svom poslovanju. Sve usluge koje smo predstavili u 2019. godini omogućuju klijentima da sa bankom rješavaju sve svoje poslove online, štedeći svoje vrijeme. Sberbank klijenti su ove godine dobili pristup uslugama kao što su izmjene pravne dokumentacije online, elektronski gotovinski čekovi (E-Cheque), mrežna usluga pod nazivom cash-in-transit, otvaranje računa online itd. Zahvaljujući ovim uslugama, poslovni se izazovi mogu riješiti u nekoliko klikova, bez potrebe pozivanja ili dolaska u banku.“ izjavio je Sergej Popov, direktor Službe za poslovne transakcije Sberbanke.

U organizaciji vodećeg međunarodnog finansijskog časopisa ovom se godišnjom nagradom pod nazivom „Transaction Banking Awards“ prepoznaju i nagrađuju najbolje svjetske banke za poslovanje, a žiri čini niz stručnjaka iz ove industrije.

PR

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti