Capital.ba

Sačinjena rang-lista za izbor glavnog revizora

10.10.2012. / 14:46

BANJALUKA, Komisija Narodne skupštine Republike Srpske za izbor glavnog revizora javnog sektora sačinila je danas rang-listu od 15 kandidata za glavnog revizora i njegovog zamjenika koja će biti upućena predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, izjavio je predsjednik ove komisije Uroš Gostić.

“Obavili smo danas razgovor i ocijenili 15 kandidata za glavnog revizora javnog sektora i njegovog zamjenika. Predsjednik Srpske će odabrati najboljeg kandidata i predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske za imenovanje”, rekao je Gostić novinarima nakon sjednice Komisije.

Prema njegovim riječima, više kandidata na rang-listi ima isti broj bodova, pa je teško ocijeniti koji je najbolji.

“Svi ovi kandidati su ozbiljni i sa dosta iskustva i znanja. Može se izabrati veoma kvalitetan čovjek za funkciju glavnog revizora”, dodao je Gostić, ocijenivši da je dosadašnja revizija finansijskih izvještaja bila na visokom nivou.

On je napomenuo da kandidati dolaze iz javnog sektora i službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske i BiH.

Član Komisije Zoran Latinović naglasio je da je izbor glavnog revizora veoma važan za Srpsku.

“Glavni revizor mora biti profesionalac koji će odoliti svim političkim pritiscima. Borba protiv kriminala i korupcije mora biti interes svih u Srpskoj”, rekao je Latinović, te napomenuo da je jedan od kandidata za glavnog revizora Mile Banika, nekadašnji direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Javni konkurs za izbor glavnog revizora Republike Srpske i njegovog zamjenika bio je otvoren do 15. septembra.

Boško Čeko je u proteklih 12 godina obavljao funkciju glavnog revizora Republike Srpske, a drugi mandat mu ističe krajem ove godine. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti