ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Raspisan milionski tender za ID kartice radnika u RS

Objavljeno u OSTALO

– RS nabavlja 260.000 elektronskih identifikacionih kartica za radnike
– Identifikacione kartice radnici će morati da nose na radnom mjestu
– Cilj uvođenja kartica smanjenje rada na crno
– Brojni uslovi za ponuđače, rok za dostavljanje ponuda 20. avgust

BANJALUKA – Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo je danas tender za izradu sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u Srpskoj težak 1,2 miliona KM sa uračunatim PDV-om.  Uspostavljanjem baze podataka i nabavkom 260.000 kartica koje će radnici u morati da nose na radnom mjestu RS namjerava da suzbije rad na crno.

Резултат слика за radnici u rs

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u posjedu CAPITAL-a, navedeno je da će izabrana firma imati 90 dana da završi kompletan sistem.

Sistem predstavlja integrisanu baza podataka, pratećih aplikacija, sistema za pripremu i izvršenje kontrola, elektronskih kartica i terenskih uređaja i mobilnih aplikacija za brze terenske provjere.

Sistem treba realizovati, navedeno je u tenderu, kao nezavisno rješenje koje može da obezbjedi izvršavanje kontrole zapošljavanja i rada na crno nad kompletnim tržištem rada.

„Osnovna uloga sistema je da pruži brz i efikasan uvid kontrolnom organu na terenu, o statusu radnika u kontrolisanom privrednom subjektu. Pored ovoga sistem treba da omogući koordinaciju više tijela na terenu u toku pojačanih akcija kontrole rada i zapošljavanja radnika u firmama. Dodatna uloga sistema je da pruži uvid u realnom vremenu o aktivnostima kontrolnih organa na terenu, njihovu trenutnu poziciju i podatke o kotrolisanim subjektima“, navedeno je u dokumentaciji.

U tenderu je navedeno da će kartice služiti za identifikaciju svih zaposlenih i da će radnici biti dužni da ih nose sa sobom u toku radnog vremena. Kartica mora biti vizuelno personalizovana kao i inkodirani podaci o svakom radniku u samom čipu kartice.

Zainteresovanim firmama ostavljen je rok do 20. avgusta da mogu dostaviti svoje ponude.

Kada su u pitanju uslovi koje ponuđači moraju da ispune, između ostalih, navedeno je da moraju posjedovati stručno osoblje kako bi se kvalitetno implementirao predmet nabavke.

„To podrazumijeva da vođa projekta mora imati najmanje pet godina iskustva na vođenju projekata i iskustvo u implementaciji projekata. Ponuđači moraju imati i DB Administratora (specijalistu za baze podataka) sa iskustvom ne manjim od pet godina u RDBMS (Relational Database Management System) sistemima, kao i pet godina iskustva u optimizaciji rada baza. Moraju imati i najmanje tri inženjera informatike za izvršenje ove usluge, najmanje dva servisera koji su opremljeni i obučeni za potrebe servisiranja ovih usluga i najmanje dvije osobe u tehničkoj podršci“, navodi se u tenderu.

CAPITAL: Marina Čigoja

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (8)

 • neko

  Jer ovo nije moguće uraditi uvidom u ličnu kartu, nego treba još jedna kartica.

 • Liliputanac

  Da li postoji zakonska odluka koji me obavezuje da nosim tu karticu i kakve su kazne i na osnovu čega se propisuju ukoliko se ne nabavi predmetna kartica?

  • Baja i sin Igor

   Zakonska odluka je Prointer i sin Igor, koji sve poslove u IT sada kontrolise i reketira u ime svoga tate Milokrada.

 • Bojan

  Zar nije lakše pokupiti brojeve lične karte na terenu i kasnije provjeriti u registru zaposlenih?
  Meni se čini da ovo nema veze sa suzbijanjem rada na crno.

 • Slavkan

  Slavko Bojic i MMSCode sa Tegeltijom/Kajom u suvlasnistvu. Nabavka potpuno besmislena… Poenta samo da se prodaju kartice..

 • bacuska

  Računica:
  Vođa projekta 20 000.00 KM x 3 = 60 000.00
  Administrator 20 000.00 KM X 3 = 60 000.00
  Inžinjer 10 000.00 X 3 X 3 = 90 000.00
  Serviseri 5 000.00 X 2 X 3 = 30 000.00
  Izrada kartica 260 000 X 1 =260 000.00
  UKUPNAO =500 000.00

  Neka vlasnik firme zaradi 20% =100 000.00

  To je sve skupa 600 000.00 KM.

  Gdje je još 600 000.00 KM. Jer je predviđeno da tender košta 1,2 miliona KM:

  • Ne okreci se sine

   50% je otislo sinu Igoru i Baji, pa to vec svi znaju…minimalnta tarfia na poslovima koje odobrava Baja, a odobrava sve, je 50% a ide cesto i do 90% posto. Sretna nam bila nasa RS!!!

 • Gortan

  Prointer ili Lanaco ??
  Da vidimo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+