Capital.ba

Radnici “Panafleksa” traže zaostala primanja

09.10.2012. / 10:46

BIJELJINA, Pedesetak radnika bijeljinske Fabrike savitljivih cijevi “Panafleks” stupilo je u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata za četiri mjeseca, rekao je predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Goran Cacanović.

“Posljednja plata koja nam je isplaćena bila je za maj i umanjena je za 20 odsto. Mi želimo da radimo, naše porodice žive na ivici egzistencije. I sve ranije plate umanjene su nam za 20 odsto, a za jun, jul, avgust i septembar nismo je ni dobili”, kaže Cacanović.

Cacanović je napomenuo da se radnici sami finansiraju da bi došli na posao, te da im je rečeno da “plate nema, niti se zna kada će biti”.

“Firma je dovedena u veoma tešku situaciju, zadužena je i mi ne vidimo drugo rješenje osim štrajka, koji je preostao kao jedino legalno sredstvo naše borbe”, dodao je Cacanović.

Prema njegovim riječima, Sindikalna organizacija “Panafleksa” je na vrijeme najavila štrajk.

“Rukovodstvo je na vrijeme dobilo naš zahtjev za isplatu plata, obaviješten je predsjednik Granskog sindikata kao i Regionalnog”, rekao je Cacanović i napomenuo da su radnici ove fabrike od juče u štrajku, sa kojim će nastaviti do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Vršilac dužnosti direktora Fabrike Ilija Novaković nije bio dostupan na pozive Srne kako bi prokomentarisao ovu situaciju. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti