ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Postignut dogovor o isplati naknada

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, Predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Federalnog zavoda za PIO/MIO i Fonda PIO Republike Srpske /RS/ usaglasili su danas u Sarajevu način i proceduru isplate sredstava za prijevremeno penzionisane pripadnike Oružanih snaga /OS/ BiH obuhvaćene Zakonom o dopunama Zakona o službi u OS BiH.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane BiH, usaglašen je prijedlog sporazuma o transferu grant sredstava iz budžeta Ministarstva BiH za 2012. godinu prema Federalnom zavodu PIO/MIO i Fondu PIO RS na osnovu Zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Sporazum podrazumijeva da će se transfer 19.917.000 KM sa Jedinstvenog računa trezora iz budžeta MO BiH za 2012. godinu biti izvršen u skladu sa ukupnim brojem mjeseci i dana od dana otpuštanja iz službe lica na koje se odnosi implementacija Zakona, odnosno isplata sredstava, do dana prestanka važenja Zakona.

Sporazumom je utvrđeno da Federalnom zavodu PIO/MIO pripada 79,80 odsto, a Fondu PIO RS 20,20 odsto ukupno odobrenih sredstava.

Ministarstvo odbrane BiH će pripremiti informaciju Savjetu ministara BiH i dostaviti prijedlog Sporazuma na usvajanje po hitnom postuku, a konačno potpisivanje Sporazuma se očekuje do petka, 27. jula.

Potpisnici Sporazuma trebalo bi da budu ministar odbrane u Savjetu ministara BiH, ministar Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, te direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO i direktor Fonda PIO RS.

Visinu pojedinačnih isplata u okviru dodijeljenih sredstava utvrdiće nosioci PIO osiguranja u skladu sa entitetskim propisima, u zavisnosti od broja mjeseci i dana od prestanke službe, do 31. maja 2012. godine.

Na današnjem sastanku su usaglašeni i aneksi Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Federalnog zavoda PIO/MIO, odnosno Fonda PIO RS, kojima će biti regulisani način dostavljanja potrebne dokumentacije na osnovu koje će biti izvršen transfer sredstava predviđen ovim Sporazumom.

Sastanku u Ministarstvu odbrane BiH prisustvovali su i predstavnici otpuštenih vojnika OS BiH. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+