Capital.ba

Odbijen zahtjev za poništenje Sporazuma sa ČEZ-om

19.10.2007. / 15:13

GACKO, Skupština akcionara RITE Gacko danas na sjednici nije usvojila zahtjev investiconih fondova za poništenje Sporazuma sa ČEZ-om.

Većinski akcionar RITE Gacko, kojeg je predstavljao ministar privrede, energetike I razvoja RS Rajko Ubiparip glasao je protiv Usvajanja odluke o štetnosti ulaganja imovine i prestanka redovne djelatnosti Društva, javlja dopisnik poslovnog portala Capital.ba iz Gacka.

Nije usvojena ni Odluka o poništavanju Odluke o usvajanju Sporazuma o provedbi između ČEZ a.s. i MH ”Elektroprivreda” RS Trebinje i ZP R i TE Gacko, A.D. Gacko, niti Odluka o o poništavanju Odluke o usvajanju Izvještaja o procjeni vrijednosti uloga ZP R i TE Gacko, A.D. Gacko u stvarima i pravima u nove elektrane RS D.O.O. Gacko na dan 31.12.2006. godine.

Ministar privrede RS je najavio da će tek iduće poslovne godine biti “donesene prave poslovne odluke”, odnosno da će biti formiran NERS,  izabrana revizorska kuća za procjenu stvari I prava koje RITE Gacko unosi u NERS, te potpisan aneks Sporazuma sa ČEZ-om o vrijednosti prava i imovine.

Ubiparip nije želio da komentariše tužbu fondova protiv ERS I RITE Gacko, ostavljajući pravosuđu u Trebinju da donese ocjenu.

Predstavnici fondova su ponovili da nisu protiv investicije I ulaska ČEZ, već protiv načina na koji je to urađeno.

Milenko Đaković zastupnik BORS Invest fonda rekao je da su mali akcionari bili svjesni da ne mogu promijeniti mnogo u ovom poslu, ali su htjeli da u zapisnik Skupštine akcionara uđe da su tražili da se Sporazum poništi.

Skupština akcionara RITE Gacko je smijenila stari I imenovala članove privremenog Nadzornog odbora: Milan Kovačević (mali akcionari), Branko Grk (ERS), Ranko Višnjevac (ERS), Aleksandar Vujić (ERS) I Bude Stanišić (Fond PIO RS).

Share Tweet Preporuči

Komentari

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Komentari na članak: Odbijen zahtjev za poništenje Sporazuma sa ČEZ-om

 1. Ja, ovdašnji

  Ocekivana odluka. Nije se lako odreci masnih provizija.

 2. Nino Ivanovic

  Uaaaa ****

  Komentar je promijenjen jer ovakvi komentari ne koriste nikome! Budite slobodni da na kulturan način iznesete svoje mišljenje

  ADMIN

 3. Izet

  Naravno na kulturan način. Bezbeli da je ovakav način ulaska u posao sa ČEZOM fantastičan za svakoga pogotovo za male dioničare.
  Nitko ne primjećuje veoma pozitivne efekte…npr primjedba malih dioničara je da način sklapanja posla, a da oni o tom ne odlučuju zaboravljajući strukturu vlasništva..ovo nije socijalizam jedan čovjek jedan glas….Zanemaruje se činjenica da su vlasnici akcija RITE u boljoj poziciji već da su vlasnici akcija novonastalog preduzeća i to iz razloga što će oni nakon isteka ugovora sa ČEZOM i odlaska ČEZA ostati vlasnici dijela cijelog projekta….također se zanemaruje i vrijednost samog Gatačkog rudnika i u tom dijelu je Vlada zaštitila i državu i male dionićare…. Više bi reko da se cijela priča pravi da se unese pometnja na BLSE jer kapital na ovim prostorima je na svim burzama okolo iscrpio svoje mogućnosti i ovđe je baš svim ovim radnjama pripremio pravi poligon za diskontnu kupovinu dionica….