O rizicima u proizvodnji i prometu namirnica
24.10.2007. / 16:01
SARAJEVO, Spoljnotrgovinska komora BiH organizovala je danas seminar pod nazivom “HACCP i zakonodavstvo EU u vezi sa bezbjednošću namirnica”, na kome su domaći i strani stručnjaci govorili o rizicima u proizvodnji i prometu namirnica, te o osnovnim karakteristikama HACCP sistema i njegovoj primjeni.
HACCP se definiše kao racionalan, sistematski i naučno zasnovan pristup kontroli zdravstvene sigurnosti hrane koji omogućava identifikaciju i procjenu zdravstvenih rizika u svim fazama procesa proizvodnje, prerade i distribucije hrane, te preciziranje pravovremenih mjera neophodnih za preventivu i kontrolu uočenih rizika i obezbjeđenje efektivne primjene preventivnih mjera.
HACCP sistem tiče se poboljšanja kontrole zdravstvene bezbjednosti hrane, a ne njenog kvaliteta.
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]