Capital.ba

Novo radno vrijeme i niže cijene za vozila na kvantaškoj pijaci

06.10.2012. / 12:03

BIJELJINA, Poljoprivrednim proizvođačima koji svoju robu dovoze na Agrotržni centar “Knez Ivo od Semberije“ uprava Centra omogućila je nižu cijenu za ulazak automobila – “tamića” i traktora, ali i novo radno vrijeme koje će im olakšati rad i obezbijediti bolje uslove za očuvanje kvaliteta proizvoda.

“Najvažnije je da smo sada smanjili cijenu pri ulazu na kvantašku pijacu, što su pozdravili poljoprivredni proivođači. Ovo se odnosilo na vozila koja dolaze po našu robu i odvoze je u markete, ali i za poljoprivredne proizvođače koji dovoze svoju robu na `kvantaš`“, rekao je Savo Jovanović, upravnik ovog centra.

Cijene su niže – za traktore je smanjena cijena sa osam na šest KM, za “tamiće” sa deset na osam KM, a za putnička vozila ona umjesto dvije iznosi jednu i po KM.

Radno vrijeme više nije određeno, pa poljoprivrednici mogu u toku 24 časa pronaći termin koji im najviše odgovara i sačuvati kvalitet robe – napominje Jovanović.

Kroz Agrotržni centar, u prosjeku, mjesečno prođe od 1.000 do 1.500 vozila, a u sezoni, koja traje od aprila do oktobra, bilježi se i do dvije i po hiljade ulazaka.

“Očekujem da ćemo u narednom periodu nastaviti sa poboljšavanjem uslova rada na `kvatašu`, jer je preduzeće `Grad` i uprava ovog preduzeća, čiji smo mi dio, predvidjelo nabavku hladnjače i postavljanje otkupnog centra, kompletno asfaltiranje i natkrivanje jednog dijela ove pijace, te niz drugih radova koji bi poboljšali uslove za poljoprivrednog proizvođača“, rekao je Jovanović.

On dodaje da su prije godinu dana urađena dva dopunska ulaza u stočnu i kvanatšku pijacu, što sa radnim vremenom od 24 sata rasterećuje gužvu na prilazima `kvantašu` ali i oslobađa put Bijeljina – Brčko.

“Naše poljoprivredne proizvođače najviše zanima cijena na `kvantašu`, ali i na stočnoj pijaci, koja takođe pripada Agrotržnom centru. Protekle dvije-tri godine bile su izuzetno teške za poljoprivrednike, a u zapadnom dijelu Srpske dogodile su se elementarne nepogode – led, kiše, suša – pa je 80 odsto proizvoda tamo uništeno.

Ljudi su prešli onda u Semberiju koja je snabdijevala kompletnu Srpsku i BiH svojim proizvodima“, kaže Jovanović.

On najavljuje da bi za narednu sezonu, prema planu uprave preduzeća “Grad“, trebalo biti otvoreno tržšte na način da se pozovu megamarketi koji će dobiti besplatno ulaz i parking za svoje šlepere, a oni bi bili dužni samo da otkupe proizvod.

Govoreći o natkrivenom dijelu Centra, odnosno hali za posebne namjene, Jovanović je naveo da postoji 171 štand, te da je trenutno slobodnih tek 14 poslovnih prostora/štandova. Cijena po jednom štandu je od 225 KM do 555 KM za mjesečni zakup.

Jovanović je napomenuo da je Agrotržni centar u poslovanju ostvario maksimalne rezultate u 2011. godini, a da dosadašnji finansijski pokazatelji govore da bi i 2012. mogao pozitivno završiti godinu.

“Uprkos svim nevoljama koje prate poljoprivrednog proizvođača ostavrićemo pozitivne rezultate”, rekao je upravnik Savo Jovanović.

Agrotržni centar „Knez Ivo od Semberije” – savremeni privredni kompleks, nalazi se u industrijskoj zoni Bijeljine, nekoliko kilometra od centra grada, u neposrednoj blizini Srbije i Hrvatske.

U okviru njega realizuju se mnogi međusobno povezani sadržaji – organizovanje sajmova, prodaja poljoprivrednih proizvoda, prodaja stoke, prodaja ogreva, mini proizvodni pogoni, višenamjenska hala u kojoj su smješteni trgovinski štandovi sa najvećim asortimanom robe široke potrošnje, te specijalizovani poslovni lokali, megamarketi, uslužni i prateći sadržaji.

Izgradnjom ovog velikog prodajno-trgovinskog i uslužnog kompleksa data je šansa da svi poljoprivredni i proizvodno-prerađivački potencijali šireg područja dođu do punog izražaja.

Agrotržni centar se prostire na površini od 43 hektara. Srna

 

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti