ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nešić tabele i dijagrame plaća 110.000 KM

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA – Iako ima više od 80 zaposlenih u „Putevima Republike Srpske“, v.d. direktor tog preduzeća Nenad Nešić odlučio je da 110.000 KM isplati „spoljnim“ inženjerima samo da bi prikupljene podatke o izbrojanim vozilima razvrstali u publikacije, tabele i dijagrame. U tom će im, nesebično, bez naknade, na raspolaganje staviti i osoblje „Puteva“.

„Putevi RS“ raspisali su danas tender za nabavku usluga „Obrada podataka brojanja vozila za 2016, 2017. i 2018. godinu“.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a je 94.017 KM. Kada se uračuna porez, ovaj posao biće plaćen 109.999 KM.

Nešić zahtijeva da izabrani izvođač ima stručni tim, ne navodeći koliko ukupno ljudi treba da ima tim, već samo da mora da ima minimalno dva diplomirana inženjera saobraćaja i jednog diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Tim treba da izradi ukupno tri publikacije i CD-a. Da bi to uradili Nešić im obezbjeđuje i „blisku saradnju sa osobljem „Puteva“ koje se bavi brojanjem saobraćaja“.

Naime, „Putevi“ će angažovanoj firmi dostaviti podatke registrovane automatskim brojačima u obliku pogodnom za unos u MS Excel, i to po smjerovima odvijanja saobraćaja. Konsultanti treba da pregledaju, verifikuju i dopune podatke.

Nakon toga, treba da izrade šest tabela i 15 dijagrama u kojima će prikazati vozila registrovana u jednosatnim intervalima, u mjesečnim intervalima, prosječan mjesečni i godišnji tok saobraćaja, dnevni, noćni, ljetni, vikend, praznični saobraćaj te dnevnu, sedmičnu i druge neravnomjernosti saobraćajnog toka…

Publikacije treba da budu u elektronskoj formi. Tenderom je pobrojan minimum koji treba da sadrže, a detaljan izgled biće usaglašen tokom izrade sa osobljem „Puteva“.

Rok za ovaj posao je 270 dana od dana potpisivanja ugovora.

„Putevi“ od avgusta 2001. godine obavljaju automatsko brojanje saobraćaja na mreži magistralnih puteva u RS.

Nakon probnog rada automatskih brojača tokom 2001, od 2002. godine traje redovno prikupljanje podataka registrovanih neprekidnim radom automatskih brojača na 55 dionica magistralne i regionalne putne mreže.

U skladu s tim „Putevi“ namjeravaju da izvrše obradu skupljenih podataka i objave publikcija o brojanju saobraćaja za 2016, 2017. i 2018. godinu, za svaku godinu posebno.

Osnovni cilj brojanja saobraćaja je utvrđivanje prosječnog godišnjeg dnevnog saobraćaja na dionicama magistralne i regionalne putne mreže, a u svrhu planiranja i programiranja aktivnosti na održavanju, rehabilitaciji, rekonstrukciji i izgradnji, odnosno unapređenju putne mreže.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (6)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+