Capital.ba

Napravljena riblja čorba za “Ginisa“

19.08.2014. / 19:54

slikaPRNJAVOR, Opština Prnjavor danas je sa 3.804 kilograma napravljene riblje čorbe oborila dosadašnji “Ginisov” rekord u ovoj kategoriji. 

Ispravnost postupka pravljenja, sada na svijetu najveće riblje čorbe pratio je “Ginisov” sudija Mark Mikinli iz Londona.

“Od početka do kraja svako pravilo je ispoštovano, čak sam dobio više informacija i dokumentacije nego što je trebalo”, rekao je Mikinli.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić podsjetio je da su pripreme za današnji istorijski događaj trajale skoro godinu dana, a da je u realizaciju projekta bilo uključeno više od 300 ljudi.

On kaže da nije bilo dovoljno samo oboriti rekord u količini, već je i ukus čorbe bio od izuzetnog značaja, kao i bezbjednost i ispravnost hrane.

“Svi sastojci od ribe i povrća do začina morali su biti higijenski ispravni“, istakao je Gatarić.

Dosadašnji rekord koji je držala američka savezna država Masačusets bio je 3.020 kilograma. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!