Capital.ba

Na forumu predstavljena poslovna klima Srpske

10.10.2012. / 14:53

BANJALUKA, Tokom današnjeg foruma pod nazivom “Investicijske lokacije”, u okviru Međunarodnog sajma nekretnina “Ekspo real 2012” koji se od 8. do 10. oktobra održava u Minhenu, predstavljena je poslovna klima u Republici Srpskoj, te reforme koje se provode s ciljem unapređenja poslovanja u Srpskoj.

Na forumu je učestvovala pomoćnik ministra u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Slobodanka Dubravac, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Predstavljene su mogućnosti ulaganja u projekte izgradnje, rehabilitacije, te prodaje nekretnina iz oblasti turizma i industrije kao što su: rekonstrukcija i revitalizacija tvrđave Kastel u Banjaluci, prezentovane su lokacije Trebinja i Jahorine za izgradnju turističkih objekata, projekti iz oblasti banjskog turizma “Vilina Vlas” Višegrad i “Mlječanica” Kozarska Dubica, te nekoliko braunfild lokacija iz oblasti industrije.

Forumu u Minhenu prisustvovao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj sa sjedištem u Štutgartu Mićo Ćetković. Srna

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti