Capital.ba

MTS SMANjUJE CIJENE POSTPEJD USLUGA DO 46 ODSTO

31.08.2007. / 15:17

Mobilna telefonija Srbije (MTS) je lider na srpskom tržištu sa oko pet miliona korisnika, što čini 63 odsto udjela na tržištu mobilne telefonije u Srbiji, a za svoje korisnike postpejd usluga uvela je cijene niže od 35 odsto do 46 odsto, rekao je danas direktor MTS-a Vladimir Lučić.

Lučić je na konferenciji za novinare rekao da je MTS u ovoj godini za oko 700.000 povećao broj svojih korisnika, te da je nakon preuzimanja Telekoma Srpske u Republici Srpskoj povećan broj korisnika za 70.000, tako da sada ukupno ima 705.000 korisnika u RS.

On je naveo da je ujedinjenjem tržišta MTS-a sa tržištem u RS i Crnoj Gori praktično ukinut roming.

Na konferenciji za novinare MTS-a predstavljene su tri nove postpejd tarife – helo, freš i miks, koje građanima, ako kupe jednu od njih daju mogućnost da kupe mobilni telefon za samo jedan dinar.

Direktor Sektora za marketing i prodaju MTS-a Jelena Stojanović je rekla da su uvedeni i postpejd tarifni dodaci, gdje poziv prema jednom određenom broju, koji se često poziva, iznosi samo 1,25 dinara za minutu, a 1,4 dinara za SMS poruku.

Ona je navela da za mjesečnu pretpplatu od 150 dinara u helo tarifi, minut razgovora u okviru MTS mreže košta 2,8 dinara, a u nacionalnom saobraćaju 5,8 dinara.

U freš tarifi korisnik sam planira svoje mjesečne troškove od 500, 1,000, 2.000 ili 4.000 dinara, a što je veći iznos planirnaog račina, minut razgovora može biti i 0,80 dinara u MTS mreži i 4,8 dinara bez PDV-a u nacionalnom saobraćaju.

Glavna karakteristika miks tarife je ista cijena razgovora ka svim mrežama, a mjesečna pretplata može biti 250, 500 i 1.000 dinara, a dodatna povoljnost je i određeni broj besplatnih minuta i SMS poruka ka svim mrežama u nacionalnom saobraćaju, sa mogućnošću njihovog prebacivanja u naredna tri mjeseca.

U postojećem “Bel paketu” cijene su smanjene za 35 odsto, a nepotrošene besplatne minute i SMS poruke mogu se prebacivati iz mjeseca u mjesec već od 1. oktobra.

MTS od 1. septembra uvodi niže cijene i do 46 odsto u MTS mreži za više od 340.000 svojih poslovnih korisnika, dok je u okviru Biznet grupe cijena razgovora niža do 43 odsto, a u nacionalnom saobraćaju do 11 odsto.

Korisnici “Porodičnog paketa” mogu da razgovaraju besplatno, uz mjesečnu pretplatu od 250 dinara i uz naplatu samo poziva, a imaju i mogućnost kupovine telefona za jedan dinar za svaku liniju u grupi, uz poklon od 5.000 dinara kredita.

U okviru MTS kluba, prvi put u Srbiji MTS je uveo i “lojaliti program”, odnosno redovni korisnici će na osnovu ostvarenog računa dobijati broj poena i poklon proizvode na kućne adrese.

Share Tweet Preporuči